Fra marker i Cornas tilplantet i 2014 og 2015 i alt 0,7 ha - markerne har tidligere været en abrikos-lund. Først gæret ved lav temperatur og derefter hældt på gamle fade, hvor vinen har gæret færdig ved lidt højere temperatur. Omrøring af bærmen til slutningen af gæringen. Fuld malo og 7 måneders lagring inden vinen er flasket.
Aromaer af abrikos, pære og confiteret citron. Fyldig, næsten olieret - men alligevel med friskhed og nogen mineralitet.
Til mad - prøv den til kylling eller fed fisk.
Specifikationer
Producent
A & E Verset, Cornas
Vintype
Hvidvin
Druesort
Viognier
Gemmepotentiale
3-6 år fra høståret
Lagring
Store fade
Servering fra
8°
Servering til
10°
Alkohol
13,5%
Velegnet til
Fisk og skaldyr, Fjerkræ
Preorder
Nej
Alain Verset er nevø til legenden Noël Verset. Alain har arvet marker både fra sin far, Louis Verset, og fra Noël, og har parceller i nogle af Cornas' bedste terroirs.
I 2016 overtog datteren Emanuelle driften af vingården. Udover at overtage faderens besiddelser i Cornas - gamle stokke i nogle af de bedste lieut dits - har hun plantet noget Viognier og Syrah i St. Peray. Hun lader mere vegetation være i marken og er meget tæt på økologisk dyrkning. Nogle af hendes marker hælder 60 grader og er svære at bearbejde uden at bruge ukrudtsmiddel.
Alain Verset er nevø til legenden Noël Verset. Alain har arvet marker både fra sin far, Louis Verset, og fra Noël, og har parceller i nogle af Cornas' bedste terroirs.
I 2016 overtog datteren Emanuelle driften af vingården. Udover at overtage faderens besiddelser i Cornas - gamle stokke i nogle af de bedste lieut dits - har hun plantet noget Viognier og Syrah i St. Peray. Hun lader m...
Remarkably fresh and appealing for a Viognier outside of Condrieu. It’s rounded and full-bodied with plenty of fat. Almond aromas predominate, with a musky note underneath. Good acid balance and fairly long on the fin...
Remarkably fresh and appealing for a Viognier outside of Condrieu. It’s rounded and full-bodied with plenty of fat. Almond aromas predominate, with a musky note underneath. Good acid balance and fairly long on the finish. Fermented at low temperature, malolactic was completed.