



Champagne 1. Cru Brut Millesime, Benard Pitois
Fantastisk ren og mineralsk økologisk Champagne uden svovl.
Lavet på 40 % Pinot Meunier, 40 % Pinot Noir og 20 % Chardonnay fra økologisk dyrkede marker i Mareuil-sur-Ay - en af de højest klassificerede 1.cru landsbyer. Gæret og lagret på brugte egetræsfade med naturlig gæring og malo. Remuage foretages i hånden og der er ikke tilsat svovl på noget tidspunkt i processen. Lagret på bundfald i flasken 3 år og 8 måneder inden degorgement. Extra Brut med en dosage på 4 g/l.
Ren, frisk og citrusdomineret duft med tydelig mineralitet og undernoter af toast, mandler og gul blomme. Med luft åbnes der op for noter af fersken, pære, solbær og honning. Smagen er ren og mineralsk med meget cremet og elegant mousse. God, fast syre, kalket mineralitet og en lang, næsten salt eftersmag - på en gang intens og elegant.
Strålende vin som aperitif-Champagne, men har både muskler og elegance til at ledsage et bredt udvalg af førsteklasses råvarer; Bellota-skinke, hummer, pighvar, kalvemørbrad eller cremede oste.
Producent | Benard-Pitois, Champagne |
---|---|
Vintype | Mousserende vin |
Druesort | Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 8° |
Servering til | 10° |
Gemmepotentiale fra | 2017 |
Gemmepotentiale til | 2026 |
Alkohol | 12% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ |
Benard Pitois er en lille Champagneproducent i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru (Mesnil-sur-Oger) og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade.
Huset er under omlægning til økologi, og nogle af de parceller, der allerede er certificeret, er lagt ind under sub-brandet Laurent Benard. Man høster med meget lavt udbytte og forsøger at holde tilsætningen af svovl så lav som muligt.
Alle vine gennemgår fuld malolaktisk gæring, men til gengæld holdes dosagen la...
Benard-Pitois, Champagne
Benard Pitois er en lille Champagneproducent i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru (Mesnil-sur-Oger) og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade.
Huset er under omlægning til økologi, og nogle af de parceller, der allerede er certificeret, er lagt ind under sub-bran...

Hvis man drikker champagne (og det gør man), drikker man én fra en lille bonde, der selv vinificerer og hælder på flaske. Som her en vin fra hovedsageligt i Mareuil-sur-Ay og Grand Cru Mesnil-sur-Oger; rig og kompleks og ligefrem cremet og indsmigrende champagne med mange lag, en præcis syre og en underliggende favnende sødme. - Niels Lillelund

