Fantastisk ren og mineralsk økologisk Champagne uden svovl.
Lavet på 40 % Pinot Meunier, 40 % Pinot Noir og 20 % Chardonnay fra økologisk dyrkede marker i Mareuil-sur-Ay - en af de højest klassificerede 1.cru landsbyer. Gæret og lagret på brugte egetræsfade med naturlig gæring og malo. Remuage foretages i hånden og der er ikke tilsat svovl på noget tidspunkt i processen. Lagret på bundfald i flasken 3 år og 8 måneder inden degorgement. Extra Brut med en dosage på 4 g/l.
Ren, frisk og citrusdomineret duft med tydelig mineralitet og undernoter af toast, mandler og gul blomme. Med luft åbnes der op for noter af fersken, pære, solbær og honning. Smagen er ren og mineralsk med meget cremet og elegant mousse. God, fast syre, kalket mineralitet og en lang, næsten salt eftersmag - på en gang intens og elegant.
Strålende vin som aperitif-Champagne, men har både muskler og elegance til at ledsage et bredt udvalg af førsteklasses råvarer; Bellota-skinke, hummer, pighvar, kalvemørbrad eller cremede oste.
Specifikationer
Producent
Benard-Pitois, Champagne
Vintype
Mousserende vin
Druesort
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Lagring
Små fade
Servering fra
8°
Servering til
10°
Alkohol
12%
Velegnet til
Fisk og skaldyr, Fjerkræ
Preorder
Nej
Benard Pitois er en lille Champagneproducent (Grower Champagne) i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru (Mesnil-sur-Oger) og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade. Huset er under omlægning til økologi, og nogle af de parceller, der allerede er certificeret, er lagt ind under sub-brandet Laurent Benard. Man høster med meget lavt udbytte og forsøger at holde tilsætningen af svovl så lav som muligt. Alle vine gennemgår fuld malolaktisk gæring, men til gengæl...
Benard Pitois er en lille Champagneproducent (Grower Champagne) i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru (Mesnil-sur-Oger) og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade. Huset er under omlægning til økologi, og nogle af de parceller, der allerede er certificeret, er lagt...
Hvis man drikker champagne (og det gør man), drikker man én fra en lille bonde, der selv vinificerer og hælder på flaske. Som her en vin fra hovedsageligt i Mareuil-sur-Ay og Grand Cru Mesnil-sur-Oger; rig og kompleks...
Hvis man drikker champagne (og det gør man), drikker man én fra en lille bonde, der selv vinificerer og hælder på flaske. Som her en vin fra hovedsageligt i Mareuil-sur-Ay og Grand Cru Mesnil-sur-Oger; rig og kompleks og ligefrem cremet og indsmigrende champagne med mange lag, en præcis syre og en underliggende favnende sødme.
- Niels Lillelund