Ren Grenache fra over 65 år gamle stokke der vokser 800 moh i granitholdig jordbund. Kold præmaceration før gæring og derefter gæring ved kontrolleret temperatur for at bevare friskhed og frugtighed i vinen. Modnet 12 måneder på 500 og 600 liters fade.
Aromatisk med duft af røde bær, vilde krydderurter, blomster og peber. Tæt og intens men frisk og saftig med fin mineralitet og en meget lang eftersmag.
Til enhver form for stegt kød - gerne grillet. Eller til gryderetter med masser af krydderurter. Godt bud på et alternativ til julemaden!
Specifikationer
Producent
Bodegas Canopy, DO Méntrida
Vintype
Rødvin
Druesort
Grenache
Anmeldelser badgets
Tim Atkin - 93 p
Appellation/underområde
Mentrida
Lagring
Store fade
Servering fra
14°
Servering til
16°
Alkohol
14,5%
Velegnet til
Gris, Lam, Løbende vildt, Oksekød
Preorder
Nej
Bodegas Canopy blev grundlagt i 2003 af Alfonso Chacón og Belarmino Fernández mens Belén Hita blev en fast del af teamet i 2021. De er alle tre ønologer og er fælles om de vigtige beslutninger.
Canopy ligger mellem Madrid og Toledo i DO Mentrida ved foden af Sierra de Gredos - hotspottet for elegant Grenache lige nu.
Grenache fra gamle stokke plantet i fattig jordbund med granit og sand omkring 800 moh er kernen i produktionen suppleret med knapt så gamle Syrah-stokke samt hvid Grenache fra gamle stokke hvilket er lidt af en sjældenhed i Sierra de Gredos.
Bodegas Canopy blev grundlagt i 2003 af Alfonso Chacón og Belarmino Fernández mens Belén Hita blev en fast del af teamet i 2021. De er alle tre ønologer og er fælles om de vigtige beslutninger.
Canopy ligger mellem Madrid og Toledo i DO Mentrida ved foden af Sierra de Gredos - hotspottet for elegant Grenache lige nu.
Grenache fra gamle stokke plantet i fattig jordbund med gra...
From a mountain vineyard grown at 800m on granitic soils, this Garnacha expresses all
the herbal notes, balsamic aromas and pine needles of the surrounding forest. Tannins are
chalky and there’s a petrichor freshnes...
From a mountain vineyard grown at 800m on granitic soils, this Garnacha expresses all
the herbal notes, balsamic aromas and pine needles of the surrounding forest. Tannins are
chalky and there’s a petrichor freshness on the palate. It was whole bunch fermented which
has brought impressive liveliness, somewhat tamed by 12 months in 500 and 600L barrels.
A concentrated wine full of magnetic energy.
- Beth Willard
93 p. Wine Advocate (årgang 2018)
The 2018 Tres Patas is pure Garnacha from the village of El Real de San Vicente. It was fermented and foot trodden in 1,500-liter plastic bins, fermenting each of the five plots separately, and it aged in large oak ba...
The 2018 Tres Patas is pure Garnacha from the village of El Real de San Vicente. It was fermented and foot trodden in 1,500-liter plastic bins, fermenting each of the five plots separately, and it aged in large oak barrels and was then blended. This feels serious, nuanced and complex, still young, possibly the most elegant and best vintage to date. It has restraint and balance, freshness and very supple flavors. It's long and dry, with fine granite minerality, which is a texture, not a flavor. Superb!
- Luis Gutierrez