


Tradition Heritage 10 years, Schloss Gobelsburg
I anledning af, at høsten 2020 er nummer 850 i Schloss Gobelsburgs historie, har Michael Moosbrugger lavet en række vine, der tager udgangspunkt i slottets rige historie. Schloss Gobelsburg er et kloster, og indtil 1995 var det munkene selv, der lavede vinen. Fra 1996 har familien Moosbrugger leaset vindriften på slottet.
Heritage 10 Years edition 852 er blandet af hovedsagligt årgang 2011 med en smule 2009. Den er lavet på 95 % Grüner Veltliner 5 % Riesling.
Vinifikationen er inspireret af metoder fra starten af 19. århundrede. Druerne knuses og macereres i 10-18 timer, presses med en traditionel kurvepresse og gæres på fad uden sedimentering. Herefter omstikkes vinene ad flere omgange indtil vinen er klar - ingen filtrering. Modnet 18 måneder efter sammenstikning på store fade.
Intens aroma af urter, fersken og mineralitet. Smagen er dyb og kompleks - flot balanceret - kompleks og lang eftersmag.
Producent | Schloss Gobelsburg, Kamptal |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Grüner Veltliner |
Anmeldelser badgets | Vinous - 96 P. |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 10° |
Servering til | 12° |
Alkohol | 12,5% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ |
Preorder | Nej |
Kamptal er efter Wachau Østrigs bedste vinregion med en århundredelang tradition for vindyrkning. Hovedsorterne er Grüner Veltliner og Riesling, men der dyrkes også en lang række andre sorter - bl.a. de røde Zweigelt, St. Laurent, Blaufränkisch, Pinot Noir og Merlot.
Österreichische Traditionsweingüter (ÖTW)
Kvaliteten er tårnhøj i regionen og øges yderligere gennem det arbejde, der laves i ÖTW - en søsterorganisation til det tyske VdP - der samler de bedste producenter og klassificerer de bedste marker. Foreløbig er en række marker klassificeret som Erste Lage og...
Schloss Gobelsburg, Kamptal
Kamptal er efter Wachau Østrigs bedste vinregion med en århundredelang tradition for vindyrkning. Hovedsorterne er Grüner Veltliner og Riesling, men der dyrkes også en lang række andre sorter - bl.a. de røde Zweigelt, St. Laurent, Blaufränkisch, Pinot Noir og Merlot.
Österreichische Traditionsweingüter (ÖTW)
Kvaliteten er tårnhøj i regionen og øges yderligere gennem d...

Straw, wet stone, wax, dried peach and hazelnutty creaminess come together on the nose. Waxiness also defines the palate, in line with vivid concentration and bright, enduring, guiding freshness. The texture here is smooth but deepening, like liquid sinking into stone while retaining a bright, shining citrus freshness. (Bone-dry) - Anne Krebiehl MW
The MV Tradition Heritage Cuvée 10 Years Edition 851 is a blend of mostly 2011 with a smaller addition of 2010, in a rough 80/20 blend of Grüner Veltliner and Riesling. Cream, caramel, hazelnut, yeast and Spanish almond nougat all meet on the nose. The palate is smooth, nutty, and serene, almost with a hint of resin, on a frame that is almost all texture, almost all smoothness, almost all smooth nougat mouthfeel. This is utterly unusual, complex, incisive, long and, of course, bone-dry. (Bone-dry) - Anne Krebiehl MW


Based on 2010 Renner Grüner Veltliner, with a 5% part of Gaisberg Riesling, the intensely yellow-colored NV Tradition Heritage Cuvée 10 Years Edition 850 offers a deep, pure, intense, concentrated, beautifully aromatic, spicy-floral and Traminer-like bouquet of white and yellow stone fruits, yellow rose petals as well as cloves, wax and refreshing flinty aromas. Rich, intense and highly elegant on the beautifully balanced and aromatic palate, this is a pure, vital, finessed and salty-mineral as well as tensioned and sustainable cuvée with a young, still tannic texture and remarkable oak and nougat flavors. This finely tannic 10 Years cuvée seems to be much younger and bottled from smaller barrels than the "3 years edition" sibling. There is no wine on this planet that is similar in style. The fruit is Austrian, very charming and irresistible, but the structure and texture builds the bridge to France—or more precisely Alsace and Burgundy, regions that Michael Moosbrugger adores but never would try to copy. - Stephan Reinhardt

