Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Sauternes Creme de Tete, Chateau Gilette

Fra 2.000,00 kr
Anmeldelser

Lavet på 90 % Sémillon, 8 % Sauvignon Blanc og 2 % Muscadelle høstet i hånden af flere "tries" og med ekstremt lave udbytter på gennemsnitligt 9 hl/ha. Det er de samme 15-20 plukkere, der høster år efter år. Bærrene plukkes enkeltvis, når de er stærkt botrytiserede og der chaptaliseres ikke.
Vinen er gæret på stål og efterfølgende lagret minimum 15 år på cementtank og så på flaske til den er minimum 20 år gammel. Vinen laves kun i særligt gode årgange - i andre år sælges druerne i bulk.

Dette er nok den mest idiosynkratiske vin, der laves i Bordeaux og i hvert fald i Sauternes. Normalt lagres Sauternes på egetræsfade, der er med til at øge kompleksiteten ved at give noter af vanilie, kokos samt nødder og karamel fra den lette oxidation.
Denne meget specielle måde at lave vin på er egentlig startet ved et tilfælde. Da den nuværende ejer, Julie Gonet-Medevilles, bedstefar skulle i hæren i 1930'erne, havde han ikke råd til at indkøbe fade og han bad sin kone om ikke at røre ved vinene, før han kom tilbage, hvilket først var efter krigen. Resultatet var vine, der virkede mere ungdommelige og frugtige i stilen.

Den frugtige stil skulle også give vinene en længere udviklingsfase end andre Sauternes-vine og naturligvis en anden type udvikling - mere rene med dybde fra botrytis og med langt større mineralitet.

Velegnet til søde desserter og ikke mindst til et stykke Roquefort fra Vieux Berger.

Specifikationer
Producent Gonet Medeville, Bordeaux
Vintype Dessertvin
Druesort Sauvignon Blanc
Appellation/underområde Sauternes
Lagring Cement
Servering fra 10°
Servering til 12°
Alkohol 13%
Velegnet til Dessert

Julie og Xavier Gonet-Medeville ejer en række ejendomme i Bordeaux-området. Mest kendt er Château Gillette; kult-Sauternen, der lagrer 30 år på cementtank før den frigives.
Château les Justices regnes for et af de bedste køb i Sauternes og er kendt for virkelig høj kvalitet for et ikke-klassificeret slot. de røde Borudeauxvine fra forskellige ejendomme leverer virkelig god kvalitet til prisen.

Producenten

Gonet Medeville, Bordeaux

Julie og Xavier Gonet-Medeville ejer en række ejendomme i Bordeaux-området. Mest kendt er Château Gillette; kult-Sauternen, der lagrer 30 år på cementtank før den frigives.
Château les Justices regnes for et af de bedste køb i Sauternes og er kendt for virkelig høj kvalitet for et ikke-klassificeret slot. de røde Borudeauxvine fra forskellige ejendomme leverer virkelig god kvalitet ti...

Læs mere