Lavet på ren Sauvignon Blanc fra marken 'le Vignoble des Sarrottes' - marken er ca 5 ha og Sautereau-familien ejer omkring en 1/4.
Vinstokkene er op til 50 år gamle og vokser i den såkaldte Terres Blanches jordbund, der er kalk-ler med et højt indhold af fossiler.
Vinen er gæret ved relativt lav temperatur for modnet på hhv cement, amfora og stål. Meget intens aroma af mango, grapefrugt og hvid fersken. Frisk og livlig i smagen med en udtalt salt mineralitet og en lang eftersmag - luksus-Sancerre!
Passer til enhver form for fisk og skaldyr samt friske gedeoste.
Specifikationer
Producent
Domaine David Sautereau, Sancerre
Vintype
Hvidvin
Druesort
Sauvignon Blanc
Appellation/underområde
Sancerre
Lagring
Cement
Servering fra
10°
Servering til
12°
Alkohol
12,5%
Velegnet til
Fisk og skaldyr, Ost
Preorder
Nej
I den lille by Crézancy laver David Sautereau, der er tiende generation vinbonde i Sancerre, friske og klassiske vine. Uddannet i Bourgogne, Champagne, Schweiz, USA og Australien trækker han på know how fra de bedste vinområder, når han laver sine vine i det klassiske Sancerre.
I alt ejer familien ca 20 ha vinmark, der produceres under de to labels Domaine Sautereau og Domaine David Sautereau. Det er David Sautereau, der laver vinene til begge labels med en fin blanding af gammeldags håndværk og nyere teknologi.
Hvid Sancerre er selvfølgelig i fokus - mineralsk, fokuseret...
I den lille by Crézancy laver David Sautereau, der er tiende generation vinbonde i Sancerre, friske og klassiske vine. Uddannet i Bourgogne, Champagne, Schweiz, USA og Australien trækker han på know how fra de bedste vinområder, når han laver sine vine i det klassiske Sancerre.
I alt ejer familien ca 20 ha vinmark, der produceres under de to labels Domaine Sautereau og Domaine David ...