Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Saint-Veran les Crais, Domaine de Fa

Fra 300,00 kr

Hvid Bourgogne fra det Saint-Veran nær Pouilly-Fuissé i Macon/Beaujolais. Lavet på 100 % Chardonnay fra 0,6 ha på marken 'les Crais'. Marken dyrkes biodynamisk og vinen er certificeret økologisk fra årgang 2021. Høstet i hånden og presset direkte på fade (20% nye) hvor vinen er gæret og lagret.

Noter af æble, pære og citrus med et fornemt strejf af fad. Moden men med god friskhed - hvid Bourgogne til den elegante side med en forfriskende syre i afslutningen.

Dejlig madvin til retter med fast fisk, hummer eller kylling - gerne med fløde/oste-baseret sauce.

Specifikationer
Producent Domaine de Fa, Beaujolais
Vintype Hvidvin
Druesort Chardonnay
Appellation/underområde Macon
Lagring Små fade
Servering fra 10°
Servering til 12°
Alkohol 13,5%
Velegnet til Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Ost

Alain Graillot og hans to sønner Maxime (vinmager på Alain Graillot og Domaine des Lises) og Antoine havde længe været på udkig efter de helt rigtige marker i Beaujolais, da de i 2013 fik muligheden for at købe 5 ha med gamle stokke på Côte de Besset ved Saint-Amour. Jordbunden er pink granit og den 5 ha store parcel strækker sig over både Saint-Amour, Beaujolais Villages og Beaujolais. Senere er det blevet til yderligere marker i Saint-Amour og i Fleurie.

Der dyrkes biodynamisk (økologisk certificeret) og vinificeres helt naturligt med hele klaser og semi-carbonique. Efterfølg...

Producenten

Domaine de Fa, Beaujolais

Alain Graillot og hans to sønner Maxime (vinmager på Alain Graillot og Domaine des Lises) og Antoine havde længe været på udkig efter de helt rigtige marker i Beaujolais, da de i 2013 fik muligheden for at købe 5 ha med gamle stokke på Côte de Besset ved Saint-Amour. Jordbunden er pink granit og den 5 ha store parcel strækker sig over både Saint-Amour, Beaujolais Villages og Beaujolais. Sene...

Læs mere