





Saint Nicolas de Bourgueil Malgagnes, Yannick Amirault
Lavet på 100 % Cabernet Franc, økologisk dyrket på 2 ha mark med perfekt beliggenhed i Saint Nicolas de Bourgueil med optimal jordbund til Cabernet Franc og med vinstokke der er mere end 60 år gamle. Høstet i hånden med et udbytte på ca. 30 hl/ha, gæret naturligt med 5 ugers maceration og modnet et års tid på 2/3 fade og 1/3 sandstens-amfora.
Solbær, ribs, hindbær, lakrids, urter og mineralitet i stor koncentration. Tætpakket, meget fyldig men frisk vin med god syre og faste tanniner. Fantastisk vin der som regel bør gemmes minimum 6 år fra høståret. Kan også smage eventyrligt helt ung.
Perfekt til fuglevildt. I øvrigt en fremragende madvin, der fungerer til det meste - kræver dog mad med smagsintensitet
Producent | Yannick Amirault, Bourgeuil |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Cabernet Franc |
Anmeldelser badgets | Gastro - 95 P., Houlbergs Vinblog - 95 p., James Suckling - 93 P., Renelangdahl.com - 96 p, Renelangdahl.com - Yndlingsvin |
Appellation/underområde | Saint Nicolas de Bourgueil |
Gemmepotentiale | 10-15 år fra høståret |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 16° |
Servering til | 18° |
Alkohol | 14% |
Velegnet til | Fjerkræ, Flyvende vildt, Lam, Løbende vildt, Oksekød |
Preorder | Nej |
Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet.
I 90'erne overtages markerne fra to ældre vinbønder og endelig er også farens marker blevet indlemmet og omlagt til økologi. I alt er der i dag små 20 ha, hvoraf 2/3 ligger i Bourgeuil og 1/3 i ...
Yannick Amirault, Bourgeuil
Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet. Læs mere

Rent ud sagt klassevin! Dyb og frisk på samme tid. Druetypisk med solbærbusk, madagaskarpeber, men næsen har komplicerede toner af tørret okselår, cedertræ, giraf, pelargonier og kirsebær. Fremragende nærmest burgundisk finesse og tekstur, forbløffende tanninfornemmelse, men prøv at lade den hænge et stykke tid... langsomt vokser den frem og udtørrer gummerne behageligt. Højintens, let, lang, men nem, farligt drikkelig og alligevel kan du filosofere og mærke efter med udbytte. Yannick Amirault har gæret og macereret i fem uger, lagret på fodre og i sandstensamfora og har overhovedet ikke pillet yderligere ved den. Mesterligt! - René Langdahl


I glasset er det en dyb og nærmest sort bordeauxfarvet vin, som duftmæssigt har noget charmerende oldschool duft med mørkbitter chokolade, tryksværte, lakridsrod, blyantstifter, røget flæsk, tørv og jernmalm samt en frugt af solbær, blåbær og ribs. Der er røg, fedme samt cedertræ og leret jord. Smagen er cremet og læskende … med en vis tør sødme, som lige i starten overrasker mig totalt. Det er tæt, fyldigt og meget intenst, har en næsten marmeladeblød frugt af solbær, sorte blommer, ribs og hindbær, et voldsomt og tørt tanninbid, som paralyserer munden totalt … med det er på en cremet og let pebret facon med dybe, tørre balsamiske elementer, lakrids, tør kakaopulver og mørkt lemonbid. Det er sgu virkelig spændende vin …
Ny årgang af en personlig favorit og det er endnu bedre end den foregående årgang. Vi taler verdensklasse cabernet franc her. Årgangens modenhed er markant, men i modsætning til 2020, så er der intet præg af overtørret drue eller ekstraktion her (årgangene kan på papiret sammenlignes



From vines averaging 50 years of age on the calcareous clay soils of the slopes, the 2019 Saint Nicolas de Bourgueil Les Malgagnes exhibits a dark and intense cherry color along with a fascinating, elegant, refined and fresh but deep and excitingly complex bouquet of perfectly ripe dark berries intertwined with delicate notes of mocha, toast and smoke as well as graphite and raw meat. Full-bodied, intense and complex on the palate, this is a tight but fresh and sustainable Cabernet Franc with strength and these stimulating tart bitters on the finish that are reminiscent of kumquats or pink grapefruit. Super ripe fruit and even some plummy and potted raisin notes on the aftertaste. Based on destemmed berries that were macerated for five weeks, the wine was aged in oak barrels (two-thirds) and stoneware (one-third) for 11-13 months. - Stephan Reinhardt

