Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Saint Nicolas de Bourgueil Malgagnes, Yannick Amirault

Fra 325,00 kr
Anmeldelser

Lavet på 100 % Cabernet Franc, økologisk dyrket på 2 ha mark med perfekt beliggenhed i Saint Nicolas de Bourgueil med optimal jordbund til Cabernet Franc og med vinstokke der er mere end 60 år gamle. Høstet i hånden med et udbytte på ca. 30 hl/ha, gæret naturligt med 5 ugers maceration og modnet et års tid på 2/3 fade og 1/3 sandstens-amfora.

Solbær, ribs, hindbær, lakrids, urter og mineralitet i stor koncentration. Tætpakket, meget fyldig men frisk vin med god syre og faste tanniner. Fantastisk vin der som regel bør gemmes minimum 6 år fra høståret. Kan også smage eventyrligt helt ung.

Perfekt til fuglevildt. I øvrigt en fremragende madvin, der fungerer til det meste - kræver dog mad med smagsintensitet

Specifikationer
Producent Yannick Amirault, Bourgeuil
Vintype Rødvin
Druesort Cabernet Franc
Anmeldelser badgets Houlbergs Vinblog - 95 p., James Suckling - 93 P., Renelangdahl.com - 96 p, Renelangdahl.com - Yndlingsvin
Appellation/underområde Saint Nicolas de Bourgueil
Gemmepotentiale 10-15 år fra høståret
Lagring Store fade
Servering fra 16°
Servering til 18°
Alkohol 14%
Velegnet til Fjerkræ, Flyvende vildt, Lam, Løbende vildt, Oksekød

Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet.

I 90'erne overtages markerne fra to ældre vinbønder og endelig er også farens marker blevet indlemmet og omlagt til økologi. I alt er der i dag små 20 ha, hvoraf 2/3 ligger i Bourgeuil og 1/3 ...

Producenten

Yannick Amirault, Bourgeuil

Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet. Læs mere