Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Saint Nicolas de Bourgueil Malgagnes Amphore, Yannick Amirault

Fra 325,00 kr

Lavet på 100 % Cabernet Franc, økologisk dyrket på 2 ha mark med optimal beliggenhed i Saint Nicolas de Bourgueil og lerholdig jordbund med kalk og okker. Høstet med et udbytte på ca. 30 hl/ha, gæret naturligt med 5 ugers maceration og modnet udelukkende på amfora af sandsten. Der laves kun mellem knap 800 flasker om året af denne vin.

Næsen er domineret af ribs og hindbær med noter af sort peber og grøn peberfrugt. Læskende og luftig men alligevel med stor intensitet.

Perfekt til fuglevildt. I øvrigt en fremragende madvin, der fungerer til det meste. Serveres ved 14-16 grader og bør ligge minimum 4 år og op til 12 år fra høståret.

Specifikationer
Producent Yannick Amirault, Bourgeuil
Vintype Rødvin
Druesort Cabernet Franc
Appellation/underområde Saint Nicolas de Bourgueil
Lagring Amfora/tinaja
Servering fra 16°
Servering til 18°
Alkohol 14%
Velegnet til Fjerkræ, Flyvende vildt, Lam, Løbende vildt, Oksekød

Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet.

I 90'erne overtages markerne fra to ældre vinbønder og endelig er også farens marker blevet indlemmet og omlagt til økologi. I alt er der i dag små 20 ha, hvoraf 2/3 ligger i Bourgeuil og 1/3 ...

Producenten

Yannick Amirault, Bourgeuil

Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet. Læs mere