Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Saint-Nicolas-de-Bourgueil la Mine, Yannick Amirault

Anmeldelser

100 % Cabernet Franc fra en mark på 1½ ha med gruset jordbund. Der er et naturligt, lavt udbytte på marken på mellem 30 og 40 hl/ha. Dyrket økologisk, høstet i hånden vinificeret naturligt uden tilsætning af gær og med fuld afstilkning. Lagret 6 måneder på store fade.

Elegant duft af rosenknop, solbærblad og blyant. Lækker fløjlsblød vin med finkornede tanniner og en frisk syre. Lang eftersmag.

Cabernet Franc fra Loire på dette niveau er fantastisk til mad - særlig fuglevildt, men går også flot til fx lam eller kalv.

Specifikationer
Producent Yannick Amirault, Bourgeuil
Vintype Rødvin
Druesort Cabernet Franc
Appellation/underområde Saint Nicolas de Bourgueil
Lagring Store fade
Servering fra 14°
Servering til 16°
Gemmepotentiale fra 2021
Gemmepotentiale til 2030
Alkohol 13%
Velegnet til Fjerkræ, Flyvende vildt, Gris, Lam

Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet.

I 90'erne overtages markerne fra to ældre vinbønder og endelig er også farens marker blevet indlemmet og omlagt til økologi. I alt er der i dag små 20 ha, hvoraf 2/3 ligger i Bourgeuil og 1/3 ...

Producenten

Yannick Amirault, Bourgeuil

Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet. Læs mere