


Saint-Nicolas-de-Bourgueil la Mine, Yannick Amirault
100 % Cabernet Franc fra en mark på 1½ ha med gruset jordbund. Der er et naturligt, lavt udbytte på marken på mellem 30 og 40 hl/ha. Dyrket økologisk, høstet i hånden vinificeret naturligt uden tilsætning af gær og med fuld afstilkning. Lagret 6 måneder på store fade.
Elegant duft af rosenknop, solbærblad og blyant. Lækker fløjlsblød vin med finkornede tanniner og en frisk syre. Lang eftersmag.
Cabernet Franc fra Loire på dette niveau er fantastisk til mad - særlig fuglevildt, men går også flot til fx lam eller kalv.
Producent | Yannick Amirault, Bourgeuil |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Cabernet Franc |
Appellation/underområde | Saint Nicolas de Bourgueil |
Gemmepotentiale | 8-12 år fra høståret |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Fjerkræ, Flyvende vildt, Gris, Lam |
Preorder | Nej |
Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet.
I 90'erne overtages markerne fra to ældre vinbønder og endelig er også farens marker blevet indlemmet og omlagt til økologi. I alt er der i dag små 20 ha, hvoraf 2/3 ligger i Bourgeuil og 1/3 i ...
Yannick Amirault, Bourgeuil
Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet. Læs mere

From vines averaging 40 years of age rooting in the clayey gravel soils of the slopes of Les Malgagnes and the lieu-dit La Mineraie, the 2019 Saint Nicolas de Bourgueil La Mine is a fragrant, fine and elegant Cabernet Franc with transparent fruit, remarkable freshness and silky tannins. The finish of this full-bodied wine reveals a tight structure combined with refreshing lime and grapefruit bitters. The tannins are fine and crystalline and interwoven with a delicate salinity. Lots of concentrated red fruit aromas and floral notes on the delicate nose that behaves like a Pinot Noir made from Cabernet Franc. The grapes were destemmed and fermented in an open wooden fermenter for four to five weeks before the wine aged in oak and stoneware for eight to 10 months. - Stephan Reinhardt


Se, sådan skal Loire jo smage! stilen er klassisk, florlet og rapfodet. Frugten højaromatisk, kølig og vibrerende med cabernet francs karakteristisk pebrede, jordede og let røgede signatur. Fuld af boysenbær, blomme og blyantskræl i både duft og smag. Læg dertil noter af grøn peber og violer. Flot harmoni og saftig intensitet her; den friske syre løfter vinen, og de magtfulde tanniner griber, klemmer og klinger langsomt af. Masser af bid og autentisk Loire-karakter for pengene. - Morten Bundgaard


Her er kun brugt cabernet franc. Det møder man ikke ret mange steder, men i Loire-da- len er det den dominerende drue til rødvin. Den er frisk og frugtdomineret med stor dyb- de, stadig ung i udtrykket med smag af mørke kirsebær og duft af blyant. Fin balance. Der er potentiale til adskillige år flaskelagring, men der er ingen grund til at vente. Jeg synes, den er helt klar til at møde især fjerkræ.
The 2017 Saint Nicolas de Bourgueil “la Mine” from Benoît and Yannick Amirault is a lovely wine in the making, with a complex and expressive bouquet of cassis, black cherries, cigar smoke, a touch of tree bark, espresso, gentle meaty tones and a fine base of gravelly soil. On the palate the wine is deep, full-bodied, focused and nicely structured, with a fine core, excellent soil signature, ripe tannins and impressive length and grip on the very promising finish. This bottling always needs at least a few years in the cellar to blossom, but all of the constituent components are in place for an outstanding wine with a bit of patience.


Det er første gang nogensinde, at en rød Loireplacerer sig på denne hitliste. Tilmed går den lige imod stjernerne.Jeg besøgte området for 27 år siden og var ikke imponeret af rødvinene. De hvide var indiskutabelt gode og ranke, men de røde var raspende aggressive, skabt på især Cabernet Franc og noget Cabernet Sauvignon. Nu er det ren elegance og finesse. Kølig silke i teksturen, aromatisk ynde når man dufter til den og så den der elegante, frugtdrevne finesse i den subtile smag. Farven livlig rubin. Jeg er helt solgt. Vidunderligt ufolkeligt, men for os, hvis gane er født på et ægte tæppe, er det her fuldkommen perfekt og forførende. Fjerlet og alligevel mættende vinnydelse.Min uforbeholdne anbefaling til alle, der ikke kan lide tung rødvin.