

Saint-Aubin 1. cru Sur Gamay, Henri Prudhon
Lavet på 100 % Chardonnay fra 1. cru marken "Sur Gamay" der er den højest beliggende 1. cru mark i Saint Aubin - 20-60 år gamle stokke. Høstet i hånden og lagret 9-12 måneder med bundfald på fade - heraf ca 20 % nye.
Meget klassisk stil hvid Bourgogne i en rank stil. Mere domineret af lagring på bærmen end af fad. Gul frugt og ristede noter - frisk syre og lang eftersmag.
Hvid Bourgogne er velegnet til klassiske retter med fisk og skaldyr - særligt retter, hvor smør er involveret. Det kan være meuniere-stegte fisk, retter med hollandaise eller beurre blanc eller retter serveret med brunet smør. Passer også godt til fjerkræ - særligt en god kylling. Klassisk, hvid Bourgogne er rigtig godt til modne komælksoste.
Producent | Henri Prudhon, Bourgogne |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Chardonnay |
Appellation/underområde | Saint Aubin |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 10° |
Servering til | 12° |
Alkohol | 13,5% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr |
Domaine Henri Prudhon er en lille producent med en årlig produktion på ca 90.000 flasker om året. Huset ligger i den til tider lidt oversete appellation Saint Aubin, men har også besiddelser i Puligny og Chassagne-Montrachet.
Domainet er beliggende i den knap så kendte kommune Saint Aubin. Midt mellem de langt mere berømte kommuner Puligny Montrachet og Chassagne Montrachet, strækker der sig en dal stik øst, hvor Saint Aubin danner begyndelsespunktet.
Prudhon familien kom til Saint Aubin i 1712, men det var først i 1921 da Henri købte lidt vinmarker, at familien star...
Henri Prudhon, Bourgogne
Domaine Henri Prudhon er en lille producent med en årlig produktion på ca 90.000 flasker om året. Huset ligger i den til tider lidt oversete appellation Saint Aubin, men har også besiddelser i Puligny og Chassagne-Montrachet.
Domainet er beliggende i den knap så kendte kommune Saint Aubin. Midt mellem de langt mere berømte kommuner Puligny Montrachet og Chassagne Montrachet, strækk...
