Lavet på 60% Viura, 10% Grenache Blanc, 10% Maturana Blanca, 10% Tempranillo Blanco, 5% Malvasía and 5% Torrontés. Vinstokkene der leverer druer til vinen er generelt plantet i 1960'erne og de hvide versioner af Grenache, Maturana og Tempranillo vokser på marker der ligger 650-750 moh. Høstet i hånden - hver druesort er vinificeret separat - noget Grenache al Malvasia er gæret og efterfølgende modnet 6 måneder på nye, franske barriques. Resten er gæret og modnet på stål.
Frisk og intens aroma af citrus, grøn æble, tropisk frugt og et strejf af egefad. Høj syre og intens frugtighed sluttende med en ren, kalket mineralsk eftersmag og flot integreret fad.
Med sin friske syre og komplekse frugtighed er det en god madvin. Til friteret eller grillet fisk - flot til retter med kylling.
Bodegas Izadi er en del af Grupo Artevino, der ejer en række prominente bodegaer i Rioja, Ribera del Duero, Toro og Rueda. Det er et top-professionelt firma, der bl.a. leverede vinene til den nylige spanske kroning med "El Regalo" som glansnummeret.
Izadi ligger i Rioja Alavesa, sammen med Rioja Alta den bedste del af regionen, hvor vinene opnår den helt rigtige balance mellem moden frugt og kølig friskhed.
Mange forbinder Rioja med spinkle vine med alt for meget fadlagring, men i dag er der langt mellem disse vine og Rioja begynder igen at vise, hvorfor det er den vigtig...
Bodegas Izadi er en del af Grupo Artevino, der ejer en række prominente bodegaer i Rioja, Ribera del Duero, Toro og Rueda. Det er et top-professionelt firma, der bl.a. leverede vinene til den nylige spanske kroning med "El Regalo" som glansnummeret.
Izadi ligger i Rioja Alavesa, sammen med Rioja Alta den bedste del af regionen, hvor vinene opnår den helt rigtige balance mellem moden ...
It's from a cool vintage that delivered a vibrant wine with great acidity and freshness, serious, clean, with integrated oak and great aging potential. It finishes dry, with a chalky feeling.
- Luis Gutierrez
92 p. Jamessuckling.com (årgang 2021)
A fresh and taut expression of Rioja Blanco, full of bright lemon zest, sliced green apples and minerals. A crunchy yet tactile, medium-bodied palate with a zingy thread of acidity. Tense and energetic