Markvin på 100 % Riesling fra stenet kalkjord med sydlig eksponering - vinstokkene er mere end 40 år gamle. Høstet af flere omgange og vinificeret og lagret på en blanding af stål og ældre fade. Lagret med gærrester for større kompleksitet.
Tæt, mineralsk og med saftig citrusfrugt, kvæde og fersken. Mineraliteten og syren balanceres flot af tætheden i frugten. Lang eftersmag.
Drik den til kraftigere retter med fisk/skaldyr eller prøv den til fjerkræ eller gris.
Specifikationer
Producent
Matthias Gaul, Pfalz
Vintype
Hvidvin
Druesort
Riesling
Lagring
Stål
Servering fra
10°
Servering til
12°
Alkohol
13%
Velegnet til
Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Gris
Matthias Gaul er et af Tysklands helt store talenter - siden 1996 har han drevet familievinbruget i det nordlige Pfalz og i hans tid er markarealet udvidet fra 16 ha til 24 ha. Jordbunden i vinmarkerne er hovedsageligt kalket ler. Markarbejdet foregår i hånden og Matthias Gauls "Wir lassen unseren Trauben Zeit" - "vi giver vores druer tid" i betydningen at det der skal til for at give de bedste druer, det er det der bliver gjort.
Blandt mange andre udmærkelser står sejrene i 'Deutsche Rotweinpreis' som noget særligt. Fire sejre er det blevet til siden 2015!
Matthias Gaul er et af Tysklands helt store talenter - siden 1996 har han drevet familievinbruget i det nordlige Pfalz og i hans tid er markarealet udvidet fra 16 ha til 24 ha. Jordbunden i vinmarkerne er hovedsageligt kalket ler. Markarbejdet foregår i hånden og Matthias Gauls "Wir lassen unseren Trauben Zeit" - "vi giver vores druer tid" i betydningen at det der skal til for at give de bed...
Matthias Gaul hører til blandt Tysklands største yngre producenter med flere priser i bagagen. Hans udnævnelser kan jeg forstå, når jeg smager på denne bombe af mineralitet for sydvendte, kalkrige skråninger. Det duft...
Matthias Gaul hører til blandt Tysklands største yngre producenter med flere priser i bagagen. Hans udnævnelser kan jeg forstå, når jeg smager på denne bombe af mineralitet for sydvendte, kalkrige skråninger. Det dufter af våde sten og hav, og ude ved den brusende kyst sprøjter det med mandarin og citronsaft, moden pære og en smule honningkaramel pakket ind i afrundet, behagelig syrlighed. Det er afsindig tæt i strukturen med en imponerende koncentration og kompleksitet. Det er Pfalz i en sjældent set svulstig og frugtig stil og jeg vurderer vin til at have et enormt potentiale. Faktisk blev den bedre og bedre i løbet af de par dage, den stod i køleskabet. At denne kunne blive dér så længe, undrer mig, for den smager afsindig godt og kæmper sig ind som noget af det bedste jeg har smagt fra området.