

Puligny-Montrachet 1. cru Clos de la Garenne, Paul Pernot
100 % Chardonnay fra næsten 60 år gamle stokke på den sjældent sete og meget attraktive 1. cru Clos de la Garenne (ikke at forveksle med la Garenne).
Aroma af lime og krydderurter samt hvid peber. Saftig frugtighed med elementer af hvid fersken, lime og mineralitet. Lang finish.
Til fisk og skaldyr eller fjerkræ af høj kvalitet.
Producent | Paul Pernot et ses Fils, Bourgogne |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Chardonnay |
Appellation/underområde | Puligny-Montrachet |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 10° |
Servering til | 12° |
Alkohol | 13,5% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Ost |
Brødrene Michel & Paul står i dag for driften sammen med Pauls søn Phillipe, og de tre udgør 5. og 6. generation. Domainet ejer mere end 23 hektar, hvoraf langt de fleste ligger indenfor Puligny Montrachet, hvilket gør dem til én af kommunens absolut største jordbesiddere.
Som mange andre steder, er domainet blevet samlet sammen hen ad vejen. Familien arbejdede som negocianter tilbage i tiden, men begyndte selv at opkøbe jord, da priserne var ganske anderledes end i dag.
Den nuværende generation har i tre omgange kunnet købe Grand Cru marker, og samtidig har man en sa...
Paul Pernot et ses Fils, Bourgogne
Brødrene Michel & Paul står i dag for driften sammen med Pauls søn Phillipe, og de tre udgør 5. og 6. generation. Domainet ejer mere end 23 hektar, hvoraf langt de fleste ligger indenfor Puligny Montrachet, hvilket gør dem til én af kommunens absolut største jordbesiddere.
Som mange andre steder, er domainet blevet samlet sammen hen ad vejen. Familien arbejdede som negocianter tilb...

(from a single parcel of 61-year-old vines on very shallow soil over rock): Bright lemon-yellow. Subtle minerality adds another dimension to the perfumed aromas of peach blossom and spices. Intensely flavored but light on its feet, offering lovely inner-mouth aromatic character to its flavors of white peach, spices and crushed rock. The wine's firm acidity gives it a youthfully closed quality today but this high-altitude wine finishes with excellent verve and length and offers considerable potential. Production here was about 45 hectoliters per hectare, according to Pernot. - Stephen Tanzer


Light straw-yellow. Aromas of peach and nutmeats are accented by a mineral element. Round, silky and fine-grained, showing considerable ripe citrussy appeal and a faintly malic pear quality, with some stony minerality bringing a touch of austerity. This youthfully reticent, persistent wine displays better shape and grip than the Champ Canet but could still use a bit more thrust. - Stephen Tanzer

