100 % Chardonnay dyrket biodynamisk fra 1. cru marken Cailleret. Cailleret betegnes sommetider som en "Grand 1. Cru" fordi kvaliteten på vinene fra denne mark er snublende tæt på Grand Cru kvalitet. Marken har samme højdemeter som Le Montrachet - den ligger klemt inde mellem Grand Cru Chevalier-Montrachet og den mest berømte 1. cru Pucelles. Gæret og lagret på 228 liters og 600 liters fade og derefter ca ½ år på ståltank.
Meget fin og raffineret duft af citrus med vegetale noter. Frisk, rank syre balanceret af fylde og mineralitet. Imponerende flot hvid Bourgogne på meget højt niveau.
Hvid Bourgogne er velegnet til klassiske retter med fisk og skaldyr - særligt retter, hvor smør er involveret. Det kan være meuniere-stegte fisk, retter med hollandaise eller beurre blanc eller retter serveret med brunet smør. Passer også godt til fjerkræ - særligt en god kylling. Klassisk, hvid Bourgogne er rigtig godt til modne komælksoste.
Specifikationer
Producent
Domaine de Montille & Chateau de Puligny-Montrachet, Bourgogne
Vintype
Hvidvin
Druesort
Chardonnay
Appellation/underområde
Puligny-Montrachet
Lagring
Små fade
Servering fra
10°
Servering til
12°
Alkohol
12,5%
Velegnet til
Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Ost
Preorder
Nej
De Montille er et usædvanligt gammelt familieforetagende beliggende i Volnay. Domainet har en bred vifte af vine fra mange forskellige fremragende marker hovedsagligt i Cote de Beaune. De senere år har man bredt sig til Cote de Nuits, men udelukkende når der er mulighed for at få fat i de absolutte top-marker.
Hubert de Montille, der lægger navn til domænet, har været advokat i Dijon hele livet. I 1951 arvede han 2,5 ha vinmark i Volnay, og efterfølgende har han tilkøbt en del jord forskellige steder i Bourgogne, så ejendommen nu er på 17 ha. Som advokat kunne Hubert de Montille ...
Domaine de Montille & Chateau de Puligny-Montrachet, Bourgogne
De Montille er et usædvanligt gammelt familieforetagende beliggende i Volnay. Domainet har en bred vifte af vine fra mange forskellige fremragende marker hovedsagligt i Cote de Beaune. De senere år har man bredt sig til Cote de Nuits, men udelukkende når der er mulighed for at få fat i de absolutte top-marker.
Hubert de Montille, der lægger navn til domænet, har været advokat i Dijon...
Very handsomely labelled! Real lift and positively vegetal savour. Very fine and racy. A really lifted palate scrub. Hugely confident. Very fine indeed. - Jancis Robinson
92+ p. Vinous (årgang 2011)
Lemon, lime, crushed stone and some noble herbal high notes on the nose. Citrussy and penetrating, with a hint of youthful bitterness to the lime leaf and chalky mineral flavors. Very pure, juicy, mineral-driven wine ...
Lemon, lime, crushed stone and some noble herbal high notes on the nose. Citrussy and penetrating, with a hint of youthful bitterness to the lime leaf and chalky mineral flavors. Very pure, juicy, mineral-driven wine with sneaky depth and a persistent, vibrating finish. This is 12.7% alcohol following about 0.3% of chaptalization, notes Alix de Montille.
- Stephen Tanzer
94 p. Wine Spectator (årgang 2011)
Tasted blind at the Burgundy 2011 horizontal tasting in Beaune. The aromatics on the Puligny-Montrachet 1er Cru les Caillerets 2011 is more austere than Anne-Claude Leflaive’s Clavoillon, but it is beautifully defined...
Tasted blind at the Burgundy 2011 horizontal tasting in Beaune. The aromatics on the Puligny-Montrachet 1er Cru les Caillerets 2011 is more austere than Anne-Claude Leflaive’s Clavoillon, but it is beautifully defined with wet limestone and sea cave scents that with aeration become very intense. The palate is crisp and taut with very fine tension. It just loses a little intensity toward the finish, but it possesses a surfeit of freshness and precision. This was one of the best white 2011s Burgundy wines that I tasted during an intensive week of peer group tasting.
- Neal Martin