

Pinot Noir Omaka Reserve, Saint Clair
Lavet på 100 % Pinot Noir fra Saint Clairs egne marker i Omaka Valley. Druerne er høstet i hånden - nogle er afstilkede og nogle er vinificeret med stilke. Lagret 10 måneder på barriques af fransk eg - heraf 28 % nye.
Kompleks og intens næse med elementer af solbær, hindbær, kirsebær, vanilie, krydderier og kaffe.
Milde og bløde tanniner understøtter en frisk og fyldig frugtighed med imponerende intensitet og lang, vedvarende eftersmag.
Vinen er med sin elegante og kølige, intense frugt og strukturen fra fadlagringen egnet til mellemfyldige og elegante retter med lam, kalv, vildt eller fjerkræ. Særlig god sammen med intense saucer.
Producent | Saint Clair, Marlborough |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Pinot Noir |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Gemmepotentiale fra | 2020 |
Gemmepotentiale til | 2032 |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Lam |
Kåret til "Best New Zealand Producer of the Year" ved International Wine Challenge 2016. Vinmageren Matt Thompson er kåret til "International White Wine Maker of the Year" ved International Wine Challenge i London 2009. Neal Ibbotson fra Saint Clair fremhæver især Marlboroughs meget langsomme, konstante modningsprocess, der giver druerne tid til at opbygge smagselementer frem til høst, som et kvalitetsparameter – der er ikke noget, der bliver forceret frem!
Temperaturen i modningsperioden vil typisk ligge på ca. 20° om dagen og ned til 2–3° om natten. Det er kølig-klima v...
Saint Clair, Marlborough
Kåret til "Best New Zealand Producer of the Year" ved International Wine Challenge 2016. Vinmageren Matt Thompson er kåret til "International White Wine Maker of the Year" ved International Wine Challenge i London 2009. Neal Ibbotson fra Saint Clair fremhæver især Marlboroughs meget langsomme, konstante modningsprocess, der giver druerne tid til at opbygge smagselementer frem til høst, som e...

Umådelig saftig og sexet. Letløbende, glad, men med krop, krydderi og fylde nok til at markere sig. Harmonisk vin, en veritabel bon vivant, en man about town med charmekluden sat helt perfekt. 91 point. - Niels Lillelund


Ret slikken, men den oser også af pinot, kaskader af modne bær, der bliver ved og ved. Fadlagringen er diskret, men mærkbar, der er en krydret note til sidst. Relativt rig sag, som vil være bedst til mad, tror jeg. - Niels Lillelund

