

Pas de Deux Weiss, Matthias Gaul
Lavet på en blanding af Chardonnay og Pinot Blanc (Weissburgunder). Noget af Chardonnay-vinen er modnet på barriques, mens Pinot Blanc og resten af Chardonnay-vinen modnes på stål.
Flot intensitet i duften med aromaer af honningmelon, rød grape og et let ristet element fra fadlagringen. Tør, med fin fylde og frugtighed. Frisk syre og lang eftersmag.
God fylde og en flot balance gør Pas de Deux til en fremragende allround madvin, der passer særlig godt til fyldigere retter med fisk eller skaldyr, til stegt eller kogt kylling og til komælksoste.
Producent | Matthias Gaul, Pfalz |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Chardonnay, Pinot Blanc |
Lagring | Stål |
Servering fra | 8° |
Servering til | 10° |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ |
Matthias Gaul er et af Tysklands helt store talenter - siden 1996 har han drevet familievinbruget i det nordlige Pfalz og i hans tid er markarealet udvidet fra 16 ha til 24 ha. Jordbunden i vinmarkerne er hovedsageligt kalket ler. Markarbejdet foregår i hånden og Matthias Gauls "Wir lassen unseren Trauben Zeit" - "vi giver vores druer tid" i betydningen at det der skal til for at give de bedste druer, det er det der bliver gjort.
Pinot Noir og Riesling er hhv kongen og dronningen hos Gaul, men der dyrkes en lang række drusorter og laves et væld af forskellige vine. Vi har valgt...
Matthias Gaul, Pfalz
Matthias Gaul er et af Tysklands helt store talenter - siden 1996 har han drevet familievinbruget i det nordlige Pfalz og i hans tid er markarealet udvidet fra 16 ha til 24 ha. Jordbunden i vinmarkerne er hovedsageligt kalket ler. Markarbejdet foregår i hånden og Matthias Gauls "Wir lassen unseren Trauben Zeit" - "vi giver vores druer tid" i betydningen at det der skal til for at give de bed...

Gauls chardonnay er svøbt i en smule weissburgunder, og den står harmonisk, saftspændt og cremet i glasset med masser af mirabelle, kvæde, dåsepære, honningmelon med røg, A38 og flødekaramel på toppen. Vellavet, elskværdig vin i burgundisk stil. Smagen har fin fokus og charmerer med sit florale væsen, som frisker op og giver modspil til de nøddeagtige fadaromaer. God intensitet i næse og mund. Her er fin syre, let bitterhed og behersket tanninbid. - Morten Bundgaard

