100 % Chardonnay fra to marker les Petits Charrons og les Cases Têtes - i alt lige under en ha. Markerne har været dyrket biodynamisk siden 2005, og der høstes relativt tidligt for at bevare friskhed og præcision i vinen. Vinificeret på en blanding af store og små fade og efterfølgende modnet 228 liters fade, hvoraf 10 % var nye.
Elegant, præcis og indsmigrende duft af hvide ferskner, ristede hasselnødder og honning. Let, men kompleks og intens i smagen med høj syre og fantastisk balance - høj klasse.
Til det fineste fisk, skaldyr eller fjerkræ. Gem den gerne 8-12 år fra høståret.
Specifikationer
Producent
Domaine de Montille & Chateau de Puligny-Montrachet, Bourgogne
Vintype
Hvidvin
Druesort
Chardonnay
Appellation/underområde
Meursault
Lagring
Små fade
Servering fra
10°
Servering til
12°
Alkohol
12,5%
Velegnet til
Fisk og skaldyr, Fjerkræ
Preorder
Nej
De Montille er et usædvanligt gammelt familieforetagende beliggende i Volnay. Domainet har en bred vifte af vine fra mange forskellige fremragende marker hovedsagligt i Cote de Beaune. De senere år har man bredt sig til Cote de Nuits, men udelukkende når der er mulighed for at få fat i de absolutte top-marker.
Hubert de Montille, der lægger navn til domænet, har været advokat i Dijon hele livet. I 1951 arvede han 2,5 ha vinmark i Volnay, og efterfølgende har han tilkøbt en del jord forskellige steder i Bourgogne, så ejendommen nu er på 17 ha. Som advokat kunne Hubert de Montille ...
Domaine de Montille & Chateau de Puligny-Montrachet, Bourgogne
De Montille er et usædvanligt gammelt familieforetagende beliggende i Volnay. Domainet har en bred vifte af vine fra mange forskellige fremragende marker hovedsagligt i Cote de Beaune. De senere år har man bredt sig til Cote de Nuits, men udelukkende når der er mulighed for at få fat i de absolutte top-marker.
Hubert de Montille, der lægger navn til domænet, har været advokat i Dijon...
A notably more elegant nose features notes of hazelnut, acacia and a panoply of white orchard fruit scents. There is a lavish mouth feel to the relatively big-bodied flavors that also coat the palate with dry extract ...
A notably more elegant nose features notes of hazelnut, acacia and a panoply of white orchard fruit scents. There is a lavish mouth feel to the relatively big-bodied flavors that also coat the palate with dry extract before culminating in a lightly mineral-inflected, balanced and solidly persistent finish. This is very Meursault in style and also worth considering.
- Allen Meadows