Lavet på 100 % Grenache fra vinstokke med en alder på mere end 50 år plantet i marker med sandet jordbund. Markerne dyrkes biodynamisk men er ikke certificerede. Vinificeret med let afstilkning og gæret naturligt. Modnet på en blanding af ældre franske fade og cement. Flasket med ganske let svovling.
Frugtige aromaer af kirsebær og blåbær med noter af roser, urter og chokolade. Frisk og med ganske lette tanniner - frugtig og spicy med vedholdende eftersmag.
Til lettere retter med kød - grillet eller stegt.
Specifikationer
Producent
Bodegas Canopy, DO Méntrida
Vintype
Rødvin
Druesort
Grenache
Anmeldelser badgets
Jyllandsposten - 5 stjerner, Renelangdahl.com - Kioskbaskeren, Test vinder
Appellation/underområde
Mentrida
Lagring
Små fade
Servering fra
14°
Servering til
16°
Alkohol
14,5%
Velegnet til
Fjerkræ, Gris, Lam, Oksekød
Preorder
Nej
Bodegas Canopy blev grundlagt i 2003 af Alfonso Chacón og Belarmino Fernández mens Belén Hita blev en fast del af teamet i 2021. De er alle tre ønologer og er fælles om de vigtige beslutninger.
Canopy ligger mellem Madrid og Toledo i DO Mentrida ved foden af Sierra de Gredos - hotspottet for elegant Grenache lige nu.
Grenache fra gamle stokke plantet i fattig jordbund med granit og sand omkring 800 moh er kernen i produktionen suppleret med knapt så gamle Syrah-stokke samt hvid Grenache fra gamle stokke hvilket er lidt af en sjældenhed i Sierra de Gredos.
Bodegas Canopy blev grundlagt i 2003 af Alfonso Chacón og Belarmino Fernández mens Belén Hita blev en fast del af teamet i 2021. De er alle tre ønologer og er fælles om de vigtige beslutninger.
Canopy ligger mellem Madrid og Toledo i DO Mentrida ved foden af Sierra de Gredos - hotspottet for elegant Grenache lige nu.
Grenache fra gamle stokke plantet i fattig jordbund med gra...
The red 2023 Ganadero, a pure Garnacha from sandy and clay soils from the zone of Camarena and El real de San Vicente, fermented in stainless steel and matured in 600-liter barrels for two to three months. It's a litt...
The red 2023 Ganadero, a pure Garnacha from sandy and clay soils from the zone of Camarena and El real de San Vicente, fermented in stainless steel and matured in 600-liter barrels for two to three months. It's a little darker than the wines that are 100% from Gredos, with some more earthy rusticity. It's fruit-driven, juicy, straightforward and easy to drink
- Luis Gutiérrez
5 (store) stjerner i JP - Bedst til prisen (årgang 2022)
Prisstærk garnacha fra gamle stokke og sandet terræn frembragt i moderne, saftspændt stil. Lys og ligefrem, men velstruktureret vin. Frisk, floral og frugtdrevet, nærmest læskende, men ikke uden et vist tannisk temper...
Prisstærk garnacha fra gamle stokke og sandet terræn frembragt i moderne, saftspændt stil. Lys og ligefrem, men velstruktureret vin. Frisk, floral og frugtdrevet, nærmest læskende, men ikke uden et vist tannisk temperament. Fin længde, meget fin pris. Fem store.
- Morten Bundgaard
Ugens Kioskbasker, renelangdahl.com (årgang 2022)
Ugens kioskbasker til mængdekøb. Smid en kasse eller tre i kælderen til vinterens komme. I øjeblikket snurrer vinverdenen lidt rundt. Der er overskud af vin. Ser man bort fra Napa Cab og Bourgogne, så ligger der pæne ...
Ugens kioskbasker til mængdekøb. Smid en kasse eller tre i kælderen til vinterens komme. I øjeblikket snurrer vinverdenen lidt rundt. Der er overskud af vin. Ser man bort fra Napa Cab og Bourgogne, så ligger der pæne mængder alt for god vin derude, som bare ikke kan sælges. Kunsten er at vælge kanel i stedet for skidt. Her et godt eksempel. Mentrida går stadig lidt under radaren selvom området sydvest for Madrid har garnacha til den store guldmedalje og relativt højtliggende marker og i det hele taget alt det som Sierra de Gredos mod nord bliver hypet for i øjeblikket. Varmende sødmefuld, men frisk aroma af timianblomst, rosmarin og knuste skovjordbær. Der er modstand i munden, stilen er MEGET rhone’sk, men alligevel lidt køligere.
89 p. Wine Advocate (årgang 2022)
The very affordable Garnacha 2022 Ganadero is produced in a fruit-driven, straightforward and easy-to-drink style, fermenting destemmed grapes from the zone of Camarena in Méntrida with a light hand and moderate extra...
The very affordable Garnacha 2022 Ganadero is produced in a fruit-driven, straightforward and easy-to-drink style, fermenting destemmed grapes from the zone of Camarena in Méntrida with a light hand and moderate extraction. It spent a couple of months in 500-liter oak barrels. The wine does not lack clout in this warm and dry year at 14.5% alcohol. But it's pale and aromatic, with fine tannins and enough power to stand up to multiple foods.
- Luis Gutierrez