Fri fragt v. 500 kr.
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Medium Sherry - Jerez de la Frontera - Singular Botas 37,5 cl. - Diatomists

220,00 kr.

Medium Sherry - den type der lidt nedsættende kaldes for 'mormor-sherry' - i betydningen gammeldags og ude af mode. De halvtørre til halvsøde sherry-typer Medium, Cream og Pale Cream kaldes også for eksport-typer - det er sherry til massemarkedet. Netop derfor skal det også være så billigt som muligt. Medium og Cream laves ved at blande Oloroso-sherry med den søde og fede PX-sherry. Og da al den grundvin til tørre sherryer der ikke er så høj kvalitet, altid kan forstærkes til 19% og laves til en Oloroso, så er det ofte denne ringe kvalitet der er grundmaterialet til denne type.

Ikke hos Diatomists. De ville egentlig heller ikke have sådan en sherry i deres sortiment men de smagte en hos en Almacenista, som var helt forrygende. Nu laver de den med Oloroso af højeste kvalitet fra en mere end 100 år gammel Solera hvor den tappede vin har en gennemsnitsalder på 15 år. Den blander de med den Singular Botas PX, de også sælger, i forholdet 90% Oloroso og 10% PX hvorefter de lagrer den blandede vin i 4-5 år. Har et restsukkerindhold på 80 g/l.

Resultatet er enestående - en ren og frisk Medium med aroma af bitter orange og krydderkage. I munden er vinen fløjlsblød men svævende frisk og ender i en lang, kompleks eftersmag med tørret abrikos, valnødder, let karamel og orangeblomst. 

Til desserter og kage med nødder - særligt hasselnødder og valnødder - til lettere desserter med chokolade, til blåskimmeloste samt til foie gras, terriner og postejer. Eller bare som et hyggeglas for sig selv!

Specifikationer
Producent Diatomists, Jerez
Vintype Hedvin
Druesort Palomino, Pedro Ximénez
Lagring Solera
Servering fra
Servering til 10°
Alkohol 19%
Velegnet til Dessert, Ost
Flaskestørrelse ½ flaske (37,5 cl)
Preorder Nej

Diatom er en enkeltcellet type tang der skaber en glasvæg af silica omkring sig. For 5 millioner år siden lå vinområdet Jerez under havet og den høje koncentration af fossilerede diatomer har skabt den berømte Albariza-jordbund der er forudsætningen for den kvaliteten af vinene fra Jerez.

Jerez var et af de første områder i Spanien der knyttede specifikke marker til kvaliteten i vinene. Men i løbet af det 20. århundrede skiftede fokus i området til den enkelte bodega og solera-systemet. Påstanden var, at man ikke kunne smage druesort og oprindelse efter lagring på fad.

I ...

Producenten

Diatomists, Jerez

Diatom er en enkeltcellet type tang der skaber en glasvæg af silica omkring sig. For 5 millioner år siden lå vinområdet Jerez under havet og den høje koncentration af fossilerede diatomer har skabt den berømte Albariza-jordbund der er forudsætningen for den kvaliteten af vinene fra Jerez.

Jerez var et af de første områder i Spanien der knyttede specifikke marker til kvaliteten i vine...

Læs mere