Lavet på Palomino-druer høstet og modnet udelukkende i Sanlucar de Barrameda der med sin nærhed til Middelhavet og Guadalquivirs udløb har et perfekt klima for udviklingen af flor. Vinene fra Sanlucar - der kaldes for Manzanilla i stedet for Fino - er de letteste og mest karakteristiske sherrytyper.
Intens og elegant med aromaer af citrus, mandel og kamille. Frisk og med markant florkarakter og lækker mineralitet.
Fantastisk madvin til salte snacks, modnet skinke, ansjoser, oliven, tomater samt alt inden for fisk, skaldyr og grøntsager.
Specifikationer
Producent
Diatomists, Jerez
Vintype
Hedvin
Druesort
Palomino
Appellation/underområde
Sanluca de Barrameda
Gemmepotentiale
0-3 år fra høståret
Lagring
Solera
Servering fra
8°
Servering til
10°
Alkohol
15%
Velegnet til
Fisk og skaldyr
Flaskestørrelse
Alm - 0,75l (75 cl)
Preorder
Nej
Diatom er en enkeltcellet type tang der skaber en glasvæg af silica omkring sig. For 5 millioner år siden lå vinområdet Jerez under havet og den høje koncentration af fossilerede diatomer har skabt den berømte Albariza-jordbund der er forudsætningen for den kvaliteten af vinene fra Jerez.
Jerez var et af de første områder i Spanien der knyttede specifikke marker til kvaliteten i vinene. Men i løbet af det 20. århundrede skiftede fokus i området til den enkelte bodega og solera-systemet. Påstanden var, at man ikke kunne smage druesort og oprindelse efter lagring på fad.
Diatom er en enkeltcellet type tang der skaber en glasvæg af silica omkring sig. For 5 millioner år siden lå vinområdet Jerez under havet og den høje koncentration af fossilerede diatomer har skabt den berømte Albariza-jordbund der er forudsætningen for den kvaliteten af vinene fra Jerez.
Jerez var et af de første områder i Spanien der knyttede specifikke marker til kvaliteten i vine...