

Manzanilla de Sanlucar de Barrameda Single Pago Miraflores Baja, Diatomists, 37,5 cl.
Lavet på Palomino fra marken Miraflores Baja i Sanlucar de Barrameda - en af de mest berømte marker i området. Marken har en sydvestlig orientering og ligger bare 35-40 meter over havets overflad. Derfor er marken kraftigt influeret af den kølige vind fra Atlanterhavet - Ponienten. Ud over en perfekt beliggenhed har marken også noget af det bedste Albariza - den kalkrige jordbundstyper der er skabt af fossilerede diatomer - mikroskopiske lager der levede for mere end 5 millioner år siden. Albariza-jordbunden har en fantastisk evne til at holde på vandet i de ekstremt varme somre i Andalucien og en lige så stor evne til at dræne vandet, når regnen en gang imellem vælte ned om vinteren. Modnet 5 år på bota med under flor.
Saltet havfrisk mineralitet og aroma af friskbagt hvedebrød og grønne oliven. Smagen er rund og frisk med en enorm lang eftersmag. Mundvandsdrivende friskhed.
Manzanilla er som alt andet sherry helt fantastisk til mad. Det er den letteste sherrytype og går fremragende til fx tomatsalat, sushi, spansk skinke, rejer og meget andet!
Producent | Diatomists, Jerez |
---|---|
Vintype | Hedvin |
Druesort | Palomino |
Appellation/underområde | Sanluca de Barrameda |
Lagring | Solera |
Servering fra | 6° |
Servering til | 8° |
Alkohol | 15% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ |
Flaskestørrelse | ½ flaske (37,5 cl) |
Preorder | Nej |
Diatom er en enkeltcellet type tang der skaber en glasvæg af silica omkring sig. For 5 millioner år siden lå vinområdet Jerez under havet og den høje koncentration af fossilerede diatomer har skabt den berømte Albariza-jordbund der er forudsætningen for den kvaliteten af vinene fra Jerez.
Jerez var et af de første områder i Spanien der knyttede specifikke marker til kvaliteten i vinene. Men i løbet af det 20. århundrede skiftede fokus i området til den enkelte bodega og solera-systemet. Påstanden var, at man ikke kunne smage druesort og oprindelse efter lagring på fad.
I ...
Diatomists, Jerez
Diatom er en enkeltcellet type tang der skaber en glasvæg af silica omkring sig. For 5 millioner år siden lå vinområdet Jerez under havet og den høje koncentration af fossilerede diatomer har skabt den berømte Albariza-jordbund der er forudsætningen for den kvaliteten af vinene fra Jerez.
Jerez var et af de første områder i Spanien der knyttede specifikke marker til kvaliteten i vine...
