Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Late Bottled Vintage Port, Quinta do Infantado

Fra 225,00 kr

Late Bottled Vintage er portvin, hvor druerne skal komme fra et enkelt år. Den kan laves som en "fortrydelses-Vintage", det vil sige at hvis en Vintage ikke holder den kvalitet man vil have efter det obligatoriske års fadlagring, kan man lagre vinen endnu 2 år på fad og sælge den som Latte Bottled Vintage.

Stilen af en LBV bør være som en lettere udgave af en Vintage Port. Imidlertid er det meste LBV på markedet nærmere en let opgraderet udgave af husets Ruby, og årgangsangivelsen giver ikke meget mening, da vinen ikke har potentiale til at udvikle sig yderligere på flaske.

Alt druemateriale til Infantados vine kommer fra A-klassificerede marker og trædes med fødder i de traditionelle lave kar, lagares. Begge dele er noget, der normalt reserveres for Vintage Port. Hos Quinta do Infantado gæres vinene lidt længere inden forstærkning, hvilket giver et lavere sukkerindhold og en mere vinøs stil.

LBV laves stort set som Vintage; delvis afstilkning, trædning i lagares og så bliver vinen ikke filtreret ved flaskning. Infantados LBV er som sådan en bør være; det er en ægte mini-Vintage, der kan udvikle sig i flasken. Kan drikkes nu, men kan også snildt gemmes i op til 10-15 år fra høståret.

Tip: en rigtig LBV er lukket med en almindelig korkprop, mens en kommerciel LBV er lukket med den klassiske hedvinsprop, der er en lille korkprop med plastik på toppen.

Specifikationer
Producent Quinta do Infantado, Porto
Vintype Hedvin
Lagring Store fade
Servering fra 14°
Servering til 16°
Alkohol 19,5%
Velegnet til Dessert, Ost
Anbefalinger Jul & Nytår

Quinta do Infantado er grundlagt i 1816 af den portugisiske kronprins Pedro IV. De seneste ca 100 år har quintaen været ejet af familien Roseira, i dag drevet af Joao og hans svigerinde Catherine. Alle de godt 40 ha vinmarker har A-klassifikation; alle marker til portvin får points for en række forskellige faktorer - markens højde over havet, jordbund, beliggenhed, opbindingsmetode, hældning, soleksponering, beplantningstæthed, jordens beskaffenhed, vinstokkenes alder, læforhold, druesorter - og det samlede pointantal klassificerer markerne mellem A og F. A-marker kan således sammenligne...

Producenten

Quinta do Infantado, Porto

Quinta do Infantado er grundlagt i 1816 af den portugisiske kronprins Pedro IV. De seneste ca 100 år har quintaen været ejet af familien Roseira, i dag drevet af Joao og hans svigerinde Catherine. Alle de godt 40 ha vinmarker har A-klassifikation; alle marker til portvin får points for en række forskellige faktorer - markens højde over havet, jordbund, beliggenhed, opbindingsmetode, hældning...

Læs mere