Lavet på en blanding af 50% Pinot Noir, 45% Chardonnay og 5% Pinot Meunier fra 1. cru'erne Mareuil-sur-Aÿ, Avenay-Val d’Or og Mutigny - dyrket biodynamisk men endnu kun certificeret økologisk. Høstet i hånden og med naturlig gæring og naturlig malo. Basisvinen ligger med gæringsrester et år før flaskegæringen. Efter flaskegæringen ligger vinene i 3 år med gæringsrester. Vinen er Extra Brut med en dosage på 1,5 gram sukker pr. liter.
Smuk duft af modne æbler og mirabelle. Frisk, ren og præcis syre med et tørt bid. Smuk mousse og en fin, dyb eftersmag af friskbagt rugbrød fra autolysen.
Dejlig til aperitif og fejringer. Smuk til det meste fisk og skaldyr.
Specifikationer
Producent
Benard-Pitois, Champagne
Vintype
Mousserende vin
Druesort
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Anmeldelser badgets
Vinous - 93 P.
Gemmepotentiale
6-10 år fra høståret
Servering fra
8°
Servering til
10°
Alkohol
12,5%
Velegnet til
Fisk og skaldyr, Fjerkræ
Flaskestørrelse
Alm - 0,75l (75 cl)
Preorder
Nej
Benard Pitois er en lille Champagneproducent (Grower Champagne) i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru (Mesnil-sur-Oger) og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade. Huset er under omlægning til økologi, og nogle af de parceller, der allerede er certificeret, er lagt ind under sub-brandet Laurent Benard. Man høster med meget lavt udbytte og forsøger at holde tilsætningen af svovl så lav som muligt. Alle vine gennemgår fuld malolaktisk gæring, men til gengæl...
Benard Pitois er en lille Champagneproducent (Grower Champagne) i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru (Mesnil-sur-Oger) og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade. Huset er under omlægning til økologi, og nogle af de parceller, der allerede er certificeret, er lagt...
The NV Extra Brut Le Clef de Sept Arpents Premier Cru is a blend of 45% Pinot Noir, 35% Chardonnay and 20% Pinot Meunier with 30% of a perpetual reserve started in 2012 and aged in foudre. Mirabelle-scented fruitiness...
The NV Extra Brut Le Clef de Sept Arpents Premier Cru is a blend of 45% Pinot Noir, 35% Chardonnay and 20% Pinot Meunier with 30% of a perpetual reserve started in 2012 and aged in foudre. Mirabelle-scented fruitiness is fragrant on the nose. The palate has the appealing tart freshness of a ripe cider apple, not an euphemism for cider overtones at all but describing the slight astringency of tart apples. While the foam is frothy and youthful, the underlying fruit has pristine freshness and fizzes away with its inherent and beautifully tart brightness, showing gentle rye crumb autolysis. Clean-cut and classy. Watch this name. Dosage is 3gr/L. Disgorged: July, 2023. - Anne Krebiehl MW