



Kröver Letterlay Spätlese Riesling Feinherb, Martin Müllen
Letterlay-marken har en sydeksponering og ligger mellem 110 og 220 moh. Marken er relativt stor og kvalitetspotentialet er svingende - de bedste parceller kan lave fantastisk vin, mens de dårligste ikke laver helt så fantastisk. Marken kan give enorme udbytter, så det gælder også om at holde udbyttet lavt for at holde en høj kvalitet.
Denne vin kommer fra den del, der hedder "Layen" - et stejlhang med rød skifer i jordbunden og meget gamle stokke. Kvaliteten herfra er meget høj - vinene er intense og mere krydrede end frugtige.
Høstet i hånden. Frugten presses over ekstremt lang tid (op til et døgn - normalen er tre timer i en moderne presse), der tilsættes ikke gær - gæringen starter af sig selv, vinene lagrer på store, gamle fade med bundfald fra gæringen og flaskes efter bare en let klaring.
Halvtør. Præget af citrus og mineralitet - stor intensitet, men samtidig fantastisk let. Sødmen er der, men flot balanceret!
Perfekt som aperitif, til oste eller spicy mad med fisk eller kylling.
Producent | Martin Müllen, Mosel |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Riesling |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 8° |
Servering til | 10° |
Alkohol | 10,5% |
Velegnet til | Fjerkræ, Gris, Ost |
Weingut Martin Müllen kan ikke prale af en århundredelang historie som mange andre topproducenter i Mosel, men til gengæld er der få, der arbejder så ultratraditionelt som man gør hos Martin Müllen.
Martin Müllen har arbejdet for forskellige andre vinproducenter. Han syntes dog der blev større og større afstand mellem, hvordan han gerne ville lave vin, og hvordan han blev bedt om at lave vin. Midt i firserne begyndte Martin at eksperimentere med at lave vin, som han ville have det, med frugt fra under 1 ha samlet set.
Første årgang med egen etiket var 1991 og i dag r...
Martin Müllen, Mosel
Weingut Martin Müllen kan ikke prale af en århundredelang historie som mange andre topproducenter i Mosel, men til gengæld er der få, der arbejder så ultratraditionelt som man gør hos Martin Müllen.
Martin Müllen har arbejdet for forskellige andre vinproducenter. Han syntes dog der blev større og større afstand mellem, hvordan han gerne ville lave vin, og hvordan han blev bedt om a...

The 2021er Kröver Letterlay Riesling Kabinett was fermented down to off-dry levels of residual sugar (29 g/l). It offers a superbly complex and still primary nose of whipped almond cream, vanilla, bergamot, smoke, white flowers, cassis, fresh pineapple, and anise. The wine is delicately juicy and creamy on the well-balanced and refined palate. It leaves a pure and finely creamy feel of herbs and zest in the light-weighted and fine finish. We would opt to wait another couple of years in order for the sweetness to integrate even better. This is a superb off-dry Riesling.
The 2018er Kröver Letterlay Riesling Spätlese Feinherb comes from old un-grafted vines in the Leyen part of the vineyard, and was fermented down to fully off-dry levels of residual sugar (29 g/l). It offers a nice nose of poached pear, ginger, fine herbs, licorice, and smoky slate. The wine is on the sweet yet delicately zesty side on the palate, and leaves a slightly exotic feel of grapefruit, pear, plum, and apple in the long and juicy finish. The after-taste is more on the suave and round side.