



Kepos, Ampeleia
Lavet overvejende på Grenache blandet med Carignan og Alicante Bouschet fra marker i 200-350 moh. Dyrket biodynamisk (certificeret øko) og vinificeret så naturligt som muligt: ingen tilsætning af gær, ikke filtreret. Gæret og lagret på cement og flasket med minimal svovl. Dyrket med lavere udbytte end Unlitro og dermed bliver koncentrationen større.
Fin og balanceret koncentration af kirsebær og jordbær med florale noter og krydderurter. Struktureret, men stadig med husets karakteristiske saftighed. Elegant og lang eftersmag.
Til lettere kødretter - kalv, lam, fjerkræ. Prøv den fx til saltimbocca.
Producent | Ampeleia, Maremma |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Alicante Bouschet, Carignan, Grenache |
Appellation/underområde | Costa Toscana |
Lagring | Cement |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Lam |
Ampeleia er en stor farm i Maremma ved kysten i det sydlige Toscana. Der dyrkes vin på 35 ha i tre højder ved byen Roccatederighi. Der dyrkes biodynamisk og projektet er oprindeligt startet af Elisabetta Foradori som dog sidenhen har trukket sig ud for at koncentrere sig om sine vine fra norditalien.
Visionen for Ampeleia er en selvforsynende enhed uden input udefra. Gødning kommer fx fra farmens egne køer. Man vil skabe vin, der på den mest naturlige måde formidler landskabets mangfoldighed.
Siden 2009 har man arbejdet biodynamisk på gården, og vinene er nu certificer...
Ampeleia, Maremma
Ampeleia er en stor farm i Maremma ved kysten i det sydlige Toscana. Der dyrkes vin på 35 ha i tre højder ved byen Roccatederighi. Der dyrkes biodynamisk og projektet er oprindeligt startet af Elisabetta Foradori som dog sidenhen har trukket sig ud for at koncentrere sig om sine vine fra norditalien.
Visionen for Ampeleia er en selvforsynende enhed uden input udefra. Gødning kommer f...

Naturagtig grenachedomineret sag fra den toscanske kyst. Lys og frisk i frugten, men også klart reduktiv (i underskud af ilt) med let prikkende kulsyre i munden. Umiddelbart ikke noget træ at spore. Tager godt fat om gummerne.


The 2015 Kepos brings together so many of the elements that make these wine so appealing. Deceptive in its mid-weight structure, the 2015 is quite powerful and intense. A range of floral/savory notes domineates, while the fruit appears to lie in background. Dried herb, tobacco, dried flwoers, leather and dark cherry open up with time in the glass. Overall, the 2015 is a structured wine that could benefit from more time in bottle. - Antonio Galloni



Helles, durchsichtiges Rubinrot. Sehr fruchtig in der Nase mit etwas Kohlensäure und Noten nach Leder und ein zarter Hauch von Kohle. Am Gaumen saftig und lecker, sehr trinkig mit dennoch präsentem Tannin, nicht körperreich, aber sehr hohes Trinkvergnügen.



Grenache uden fad (isprængt en smule andre druer), og det klæder druen, der bevarer friskheden; sødme, lethed, krydderurter, en ganske cremet struktur. Liflig, fornøjelig vin med en personlighed, der er ligetil, men ikke ligegyldig. Vil smage herligt let afkølet i sommeren, men smager nu også godt i februar. - Niels Lillelund
The 2014 Kepos is another bold, pungent wine from Ampeleia. Dark cherry, underbrush, game, tobacco, licorice and spices give the 2014 much of its brooding, inward personality. I would give the 2014 another year or so in the cellar, as it is very tightly wound at this stage. Still, there is plenty to like. - Antonio Galloni



