Hvor kapers er kapersplantens blomsterknop så er kapersbærret plantens frugt. Høstet på det rigtige tidspunkt er kernerne så små at man sagtens kan spise dem. Kapersbær er meget større end kapers men har en lignende smag - lidt mere intens i smagen men enklere og mindre aromatisk end kapers. Kapersbærrene er afstilkede, dehydrerede med salt hvorefter de skylles grundigt og syltes i eddike. Til sidst skylles og tørres de godt inden de konserveres i ekstra jomfru olivenolie.
Til salater, til stegt fisk, til kødretter med tomat. Rigtigt gode i retter med blæksprutte.
Specifikationer
Producent
Kapers - La Nicchia, Pantelleria
Land
Italien
Flaskestørrelse
Madvarer
Preorder
Nej
Der er kapers og så er der kapers fra Pantelleria. Pantelleria er en lillebitte ø, der ligger ca. midtvejs mellem Sicilien og Tunesien - faktisk tættere på Tunesien. Kapers fra Pantelleria er anerkendt som verdens bedste, og de har siden 1996 haft IGP-status.
Kapers er saltede blomsterknopper fra kapersbusken, der bliver ca 50 cm høj og vokser i klipperevner tæt ved havet. Blomsterknopperne høstes i hånden tidligt inden den i øvrigt meget smukke blomst springer ud - der høstes på den samme busk over 8-10 dage mellem slutningen af maj og starten af september. Kapersknopperne lag...
Der er kapers og så er der kapers fra Pantelleria. Pantelleria er en lillebitte ø, der ligger ca. midtvejs mellem Sicilien og Tunesien - faktisk tættere på Tunesien. Kapers fra Pantelleria er anerkendt som verdens bedste, og de har siden 1996 haft IGP-status.
Kapers er saltede blomsterknopper fra kapersbusken, der bliver ca 50 cm høj og vokser i klipperevner tæt ved havet. Blomster...