Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Irancy, Pinson Fréres

Fra 275,00 kr
Lavet på Pinot Noir fra den lille, meget nordligt beliggende lille bourgogne-appellation Irancy. gæret naturligt på stål og modnet et lille års tid på brugte fade. Irancy ses sjældent uden for Frankrig. Hovedmarkedet er Paris, hvor man godt kan lide lette og friske rødvine. Man kan sejle ad floder fra Irancy til Paris, så det har altid været hovedmarkedet for vinene herfra. Let og frisk med noter af røde bær og urter. Vinen har en markant syre og ret faste tanniner - elegant eftersmag. Oplagt til charcuterie og paté - eller prøv den til barbecuemarinerede spare-ribs.
Specifikationer
Producent Domaine Pinson, Chablis
Vintype Rødvin
Druesort Pinot Noir
Appellation/underområde Irancy
Lagring Store fade
Servering fra 14°
Servering til 16°
Alkohol 13,5%
Velegnet til Fjerkræ, Gris, Oksekød

Familien Pinson har en af de længste historier i Chablis. Familien dyrkede druer i området helt tilbage i 1640. Pinson var også en af de første domainer til at aftappe vin under egen etiket, hvilket de gjorde allerede tilbage i 1940. I 1980'erne overtager de to brødre, Laurent og Christophe. I 2008 støder Laurents datter Charlène til efter endt uddannelse på vinuniversitetet i Beaune og i dag driver hun stedet i samarbejde med sin far - de står for vinificering og salg, mens Christophe er ansvarlig for arbejdet i markerne.

Pinson har virkeligt fremragende parceller og ejer små ...

Producenten

Domaine Pinson, Chablis

Familien Pinson har en af de længste historier i Chablis. Familien dyrkede druer i området helt tilbage i 1640. Pinson var også en af de første domainer til at aftappe vin under egen etiket, hvilket de gjorde allerede tilbage i 1940. I 1980'erne overtager de to brødre, Laurent og Christophe. I 2008 støder Laurents datter Charlène til efter endt uddannelse på vinuniversitetet i Beaune og i da...

Læs mere