Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Gigondas Hautes Garrigues, Santa Duc

Anmeldelser

60 % Grenache fra meget gamle stokke og 40 % Mourvedre. Alle druerne kommer fra det område i Gigondas, der hedder Hautes Garrigues. Gæret med delvis afstilkning - macereringstid på i alt 2 måneder. Lagret 18 måneder på store fade og amforaer af terrakotta

Intens duft af mørke bær; solbær, brombær, blåbær og kirsebær. Krydrede noter af nellike, vanilie, læder og lakrids. Meget kraftig vin med stor frugtintensitet, godt tanninbid og en meget, meget lang eftersmag.

Velegnet til kraftig mad; krydrede retter med oksekød eller lammekød og helt perfekt til dansk julemad; and, gås eller flæskesteg med klassisk tilbehør. Vinen kan gemmes en del år og efter 6-7 år begynder den at udvikle elegante noter af skovbund, der går rigtig godt sammen med retter med trøffel, morkler og andre svampe.

Specifikationer
Producent Domaine Santa Duc, Gigondas
Vintype Rødvin
Druesort Grenache, Mourvèdre
Anmeldelser badgets Janics Robinson - 17,5 p., Vinous - 96 P.
Appellation/underområde Gigondas
Lagring Store fade
Servering fra 14°
Servering til 17°
Alkohol 14,5%
Velegnet til Lam

Santa Duc blev etableret af familien Gras i Gigondas i 1874 - navnet kommer egentlig af "Canta Duc", der er navnet på en ugleart, men det er med tiden blevet til Santa Duc.
 
Yves Gras overtog roret på Santa Duc i 1985. Yves er energisk og initiativrig og han har formået både at hæve kvaliteten på husets vine, så 90'ernes helt toneangivende vinanmelder Robert Parker allerede midt i 90'erne skriver, at "Yves Gras is the reigning superstar in Gigondas".
 
Samtidig med at Yves har hævet kvaliteten i de bedste vine, har han udnyttet sit kendskab til lokale dyrkere og mark...

Producenten

Domaine Santa Duc, Gigondas

Santa Duc blev etableret af familien Gras i Gigondas i 1874 - navnet kommer egentlig af "Canta Duc", der er navnet på en ugleart, men det er med tiden blevet til Santa Duc.
 
Yves Gras overtog roret på Santa Duc i 1985. Yves er energisk og initiativrig og han har formået både at hæve kvaliteten på husets vine, så 90'ernes helt toneangivende vinanmelder Robert Parker allerede midt i...

Læs mere