Fino lavet på Palomino fra den berømte Pago Balbaina (hvor også Peter Sissecks sherry kommer fra). Kommer fra en Solera startet i 2020 af Thomas de Wangen - en af ejerne af Diatomists. Lavet i en lidt anden stil end man ellers kender Fino. Inspireret af Fino-stilen i det 19. århundrede hvor druerne blev fragtet til vineriet på muldyr og gæringen startede under transporten, er denne Fino lavet med 24 timers maceration med skaller. Free run juice bruges så til Fino mens presvinen bruges til Oloroso. Gæringen er naturlig og efter gæringen flyttes vinen til Solera og Criadera hvor der bruges 900 liters fade i Soleraen og 600 liters fade i Criaderaen.
Resultatet er en lidt rigere stil med mere frugtighed hvor Fino normalt stort set kun er flor-noter. Her er der ferskenaromer sammen med de klassiske aromaer af mandel og surdej.
Fantastisk madvin - til fisk og skaldyr, til lufttørrede skinker, til saltede mandler, oliven og grøntsager. Også god til kylling eller fuglevildt samt supper.
Specifikationer
Producent
Diatomists, Jerez
Vintype
Hedvin
Druesort
Palomino
Gemmepotentiale
0-3 år fra høståret
Lagring
Solera
Servering fra
8°
Servering til
10°
Alkohol
15%
Velegnet til
Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Flyvende vildt
Flaskestørrelse
½ flaske (37,5 cl)
Preorder
Nej
Diatom er en enkeltcellet type tang der skaber en glasvæg af silica omkring sig. For 5 millioner år siden lå vinområdet Jerez under havet og den høje koncentration af fossilerede diatomer har skabt den berømte Albariza-jordbund der er forudsætningen for den kvaliteten af vinene fra Jerez.
Jerez var et af de første områder i Spanien der knyttede specifikke marker til kvaliteten i vinene. Men i løbet af det 20. århundrede skiftede fokus i området til den enkelte bodega og solera-systemet. Påstanden var, at man ikke kunne smage druesort og oprindelse efter lagring på fad.
Diatom er en enkeltcellet type tang der skaber en glasvæg af silica omkring sig. For 5 millioner år siden lå vinområdet Jerez under havet og den høje koncentration af fossilerede diatomer har skabt den berømte Albariza-jordbund der er forudsætningen for den kvaliteten af vinene fra Jerez.
Jerez var et af de første områder i Spanien der knyttede specifikke marker til kvaliteten i vine...