- Forsiden
- Shoppen
- Specialiteter
- Farro, (Emmer) 500 gr.


Farro, (Emmer) 500 gr.
Gammel kornart. Emmer på dansk, Farro på italiensk. Forstadiet til spelt og hvede. Dyrket i Garfagnana-dalen nord for Lucca. Danner basis for farrotto, det nordlige Toscanas pendant til risotto. Farotto, på basis af hvede (farro eller emmer på dansk), er toscansk, især kendt fra Garfagnana- dalen i det nordlige Toscana. God fyldig kornsmag, anderledes glutenstruktur.
Giver stor velvære i kroppen.
Anvendes også som fyld i supper og tærter eks bønnesuppe med farro.
Farrotto, basisversion til 4 pers:
200 gr. farro-hvede, olivenolie, fond, hvidløg, løg, champignons el. østershatte, rosmarin evt. lidt hvidvin. Snittede løg og hvidløg snurres et par min. i olivenolie, hvede, svampe og rosmarin tilsættes, fonden, suppen eller hvidvinen tilsættes ad flere gange i takt med at den koger ind a la risotto.
Hvis en del af grøntsager/svampe ønskes mere al dente tilsættes de i den sidste 1/4 af processen. Mange forskellige grøntsager kan anvendes afhængig af årstid. Smages til med salt og peber. Før servering røres der smør og ost i eks. grofthakket Pecorino.
Kan også afsluttes med, i stedet for pecorino, at tilsætte lidt frisk smør og små tynde stykker rå laks, der røres ind i farottoen. Andrea fra Slowfood baren Vecchio Mulino i Castelnuevo di Garfagnana er vild med fisk til at afslutte farrotto!
Farrosalat
250 g farro, fløde eller youghurt, 150 g friskrevet parmesan eller finthakket pecorino, hakket persille eller kørvel, salt og peber.
Farrokernerne skylles i koldt vand. Koges møre i letsaltet vand i 15–17 min. under svag varme. Drænes. Blandes med fløde/youghurt, parmesan, hakket persille og smages til med salt og peber.
Serveres med nykogte forårsløg som selvstændig lille forret eller som tilbehør til kylling eller kalv.
Producent | l'Antica Norcineria, Toscana |
---|---|
Land | Italien |
Flaskestørrelse | Madvarer |
I fire generationer har familien Bellandi lavet charcuterie af højeste kvalitet i den lille by Ghivizzano i bjergene i det nordlige Toscana.
Fokus er på at lave produkter med den højest mulige kvalitet af lokale råvarer. Produkterne omfatter charcuteri på kød fra fritgående dyr, farro, oste, olier, vine og øl.
Vi koncentrerer os om deres charcuteri, som ganske enkelt er det bedste, vi har smagt - milde, rene, elegante og fantastisk balancerede og intense smage.
Vi har også deres farro-hvede, som er suveræn om vinteren som farrotto - en mere rustik og solid u...
l'Antica Norcineria, Toscana
I fire generationer har familien Bellandi lavet charcuterie af højeste kvalitet i den lille by Ghivizzano i bjergene i det nordlige Toscana.
Fokus er på at lave produkter med den højest mulige kvalitet af lokale råvarer. Produkterne omfatter charcuteri på kød fra fritgående dyr, farro, oste, olier, vine og øl.
Vi koncentrerer os om deres charcuteri, som ganske enkelt er d...
