Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Cornas Signature, A&E Verset

Fra 595,00 kr
Anmeldelser

Ren Syrah fra meget gamle vinstokke - de ældste op mod 100 år - i de bedste parceller i Cornas; Champelrose og Genal. Mængden er meget lille og vinificeres helt naturligt fra et par håndfulde brugte 228 liters og 400 liters fade, hvor det bedste bruges til Signature. Modnet 22 måneder på samme fade.

Tæt aroma af viol, brombær, sort peber og modnet kød. Stor intensitet i meget flot balance - frugt, syre, tannin, mineralitet går op i en højere enhed. Ultra-klassisk Cornas på trods af at den allerede smager godt ved frigivelsen - kan gemmes et par årtier.

Til retter, hvor kød - modnet oksekød eller vildt - spiller hovedrollen. Vil udvikle en del bundfald med tiden så bør stå oprejst et par dage før servering og kan med fordel dekanteres.

Specifikationer
Producent A & E Verset, Cornas
Vintype Rødvin
Druesort Syrah
Anmeldelser badgets Decanter - 95 P.
Appellation/underområde Cornas
Lagring Store fade
Servering fra 15°
Servering til 17°
Alkohol 14%
Velegnet til Flyvende vildt, Gris, Lam, Løbende vildt, Oksekød

Alain Verset er nevø til legenden Noël Verset. Alain har arvet marker både fra sin far, Louis Verset, og fra Noël, og har parceller i nogle af Cornas' bedste terroirs.

I 2016 overtog datteren Emanuelle driften af vingården. Udover at overtage faderens besiddelser i Cornas - gamle stokke i nogle af de bedste lieut dits - har hun plantet noget Viognier og Syrah i St. Peray. Hun lader mere vegetation være i marken og er meget tæt på økologisk dyrkning. Nogle af hendes marker hælder 60 grader og er svære at bearbejde uden at bruge ukrudtsmiddel.

Emanuelle har også bygget en n...

Producenten

A & E Verset, Cornas

Alain Verset er nevø til legenden Noël Verset. Alain har arvet marker både fra sin far, Louis Verset, og fra Noël, og har parceller i nogle af Cornas' bedste terroirs.

I 2016 overtog datteren Emanuelle driften af vingården. Udover at overtage faderens besiddelser i Cornas - gamle stokke i nogle af de bedste lieut dits - har hun plantet noget Viognier og Syrah i St. Peray. Hun lader m...

Læs mere