Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Chateauneuf-du-Pape La Crau Ouest, Domaine Santa Duc

695,00 kr
795,00 kr
Stykpris ved 6 stk.
Du sparer 600, - (12.58%) vejl. pris 795
Anmeldelser

Top Chateauneuf-du-Pape fra Santa Duc. Yves Gras har nu nok jord på den vestlige del af den berømte mark "la Crau" til at han kan lave en lille smule vin kun fra denne mark. Jordbunden er præget af sand og store rullesten, hvilket giver en intens og parfumeret vin med stor elegance.

Lavet på ren Grenache fra ca 80 år gamle stokke. Vinen er høstet i hånden med strikt sortering. Kort macerationstid og lagring på toscanske terracotta-amforaer i 18 måneder.

Tæt, intens duft af modne, røde bær, sort peber og sød lakrids. Smagen matcher duften og har en elegant, saftig og letdrikkelig struktur trods stor intensitet og fyldig krop. Chateauneuf i sjælen med burgundisk elegance - fantastisk, ren og næsten uendelig eftersmag.

Til det bedste okse eller lammekød - gerne på grillen. Et hit til klassisk juleand.

Specifikationer
Producent Domaine Santa Duc, Gigondas
Vintype Rødvin
Druesort Grenache
Appellation/underområde Gigondas
Lagring Amfora/tinaja
Servering fra 14°
Servering til 16°
Gemmepotentiale fra 2020
Gemmepotentiale til 2038
Alkohol 14,5%
Velegnet til Lam, Løbende vildt, Oksekød

Santa Duc blev etableret af familien Gras i Gigondas i 1874 - navnet kommer egentlig af "Canta Duc", der er navnet på en ugleart, men det er med tiden blevet til Santa Duc.
 
Yves Gras overtog roret på Santa Duc i 1985. Yves er energisk og initiativrig og han har formået både at hæve kvaliteten på husets vine, så 90'ernes helt toneangivende vinanmelder Robert Parker allerede midt i 90'erne skriver, at "Yves Gras is the reigning superstar in Gigondas".
 
Samtidig med at Yves har hævet kvaliteten i de bedste vine, har han udnyttet sit kendskab til lokale dyrkere og mark...

Producenten

Domaine Santa Duc, Gigondas

Santa Duc blev etableret af familien Gras i Gigondas i 1874 - navnet kommer egentlig af "Canta Duc", der er navnet på en ugleart, men det er med tiden blevet til Santa Duc.
 
Yves Gras overtog roret på Santa Duc i 1985. Yves er energisk og initiativrig og han har formået både at hæve kvaliteten på husets vine, så 90'ernes helt toneangivende vinanmelder Robert Parker allerede midt i...

Læs mere