Lavet på ren Chardonnay fra Grand Cru og 1. Cru i Champagne. Basisvinen er lagret dels på brugte fade og dels på ståltank inden flaskegæringen. Modnet sur lie i ca 4 år og tilsat 4 gram dosage - så den er i den tørre ende af 'brut'.
Duft af gul frugt, ristet toast og citrus. Frisk, tør - ultraren og mineralsk med flot friskhed og god længde.
Til aperitif, perfekt til østers, krabbe eller skaldyr af enhver art.
Specifikationer
Producent
Benard-Pitois, Champagne
Vintype
Mousserende vin
Druesort
Chardonnay
Lagring
Stål
Servering fra
8°
Servering til
10°
Alkohol
12%
Velegnet til
Fisk og skaldyr
Preorder
Nej
Benard Pitois er en lille Champagneproducent (Grower Champagne) i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru (Mesnil-sur-Oger) og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade. Huset er under omlægning til økologi, og nogle af de parceller, der allerede er certificeret, er lagt ind under sub-brandet Laurent Benard. Man høster med meget lavt udbytte og forsøger at holde tilsætningen af svovl så lav som muligt. Alle vine gennemgår fuld malolaktisk gæring, men til gengæl...
Benard Pitois er en lille Champagneproducent (Grower Champagne) i Maureil-sur-Ay, hvis marker alle er beliggende i Grand Cru (Mesnil-sur-Oger) og 1. cru landsbyer. Produktion under egen etiket er startet i 1991. Der dyrkes alle de tre Champagne-druer og Chardonnay gærer på egetræsfade. Huset er under omlægning til økologi, og nogle af de parceller, der allerede er certificeret, er lagt...