Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Chablis Grand Cru Les Clos, Pinson Fréres

Anmeldelser

Lavet på ren Chardonnay fra den mest berømte Grand Cru i Chablis - les Clos. Det er den eneste Grand Cru, Pinson har besiddelser i - til gengæld ejer de 2,5 ha, det er tæt på 10 % af markens samlede areal. Det laver derfor to forskellige cuvéer fra marken. Høstet i hånden og gæret naturligt på stål og 20 % af vinen på fad. Derefter modnet et lille års tid på en gamle fade (2 år gamle).

Indbegrebet af god Grand Cru Chablis med stor intensitet og kalket mineralitet samt citrus som dominerende noter. Tæt og præcis med stor friskhed og lang, lang eftersmag.

Til hummer, jomfruhummer, fisk som pighvar, slethvar, rødtunge, søtunge osv. samt modne komælksoste.

Specifikationer
Producent Domaine Pinson, Chablis
Vintype Hvidvin
Druesort Chardonnay
Appellation/underområde Chablis
Lagring Store fade
Servering fra
Servering til 10°
Alkohol 13%
Velegnet til Fisk og skaldyr

Familien Pinson har en af de længste historier i Chablis. Familien dyrkede druer i området helt tilbage i 1640. Pinson var også en af de første domainer til at aftappe vin under egen etiket, hvilket de gjorde allerede tilbage i 1940. I 1980'erne overtager de to brødre, Laurent og Christophe. I 2008 støder Laurents datter Charlène til efter endt uddannelse på vinuniversitetet i Beaune og i dag driver hun stedet i samarbejde med sin far - de står for vinificering og salg, mens Christophe er ansvarlig for arbejdet i markerne.

Pinson har virkeligt fremragende parceller og ejer små ...

Producenten

Domaine Pinson, Chablis

Familien Pinson har en af de længste historier i Chablis. Familien dyrkede druer i området helt tilbage i 1640. Pinson var også en af de første domainer til at aftappe vin under egen etiket, hvilket de gjorde allerede tilbage i 1940. I 1980'erne overtager de to brødre, Laurent og Christophe. I 2008 støder Laurents datter Charlène til efter endt uddannelse på vinuniversitetet i Beaune og i da...

Læs mere