

Chablis Grand Cru Les Clos, Pinson Fréres
Lavet på ren Chardonnay fra den mest berømte Grand Cru i Chablis - les Clos. Det er den eneste Grand Cru, Pinson har besiddelser i - til gengæld ejer de 2,5 ha, det er tæt på 10 % af markens samlede areal. Det laver derfor to forskellige cuvéer fra marken. Høstet i hånden og gæret naturligt på stål og 20 % af vinen på fad. Derefter modnet et lille års tid på en gamle fade (2 år gamle).
Indbegrebet af god Grand Cru Chablis med stor intensitet og kalket mineralitet samt citrus som dominerende noter. Tæt og præcis med stor friskhed og lang, lang eftersmag.
Til hummer, jomfruhummer, fisk som pighvar, slethvar, rødtunge, søtunge osv. samt modne komælksoste.
Producent | Domaine Pinson, Chablis |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Chardonnay |
Appellation/underområde | Chablis |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 8° |
Servering til | 10° |
Gemmepotentiale fra | 2024 |
Gemmepotentiale til | 2035 |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr |
Familien Pinson har en af de længste historier i Chablis. Familien dyrkede druer i området helt tilbage i 1640. Pinson var også en af de første domainer til at aftappe vin under egen etiket, hvilket de gjorde allerede tilbage i 1940. I 1980'erne overtager de to brødre, Laurent og Christophe. I 2008 støder Laurents datter Charlène til efter endt uddannelse på vinuniversitetet i Beaune og i dag driver hun stedet i samarbejde med sin far - de står for vinificering og salg, mens Christophe er ansvarlig for arbejdet i markerne.
Pinson har virkeligt fremragende parceller og ejer små ...
Domaine Pinson, Chablis
Familien Pinson har en af de længste historier i Chablis. Familien dyrkede druer i området helt tilbage i 1640. Pinson var også en af de første domainer til at aftappe vin under egen etiket, hvilket de gjorde allerede tilbage i 1940. I 1980'erne overtager de to brødre, Laurent og Christophe. I 2008 støder Laurents datter Charlène til efter endt uddannelse på vinuniversitetet i Beaune og i da...

As always this wine has such a sense of being the complete Chablis. Nothing too exuberant, just a bench of thoroughbred fruit grown on ideal limestone. Some little detail here with concentrated sniffing, and the palate is beautiful. A really classy, stylish, long term Clos in perfect balance. Don’t hesitate. Well harnessed succulence. - Jasper Morris MW