Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Chablis 1. cru La Foret, Pinson Fréres

Fra 375,00 kr
Anmeldelser

Lavet på ren Chardonnay fra 1. cru La Foret, hvor Pinson har en parcel på 0,68 ha plantet i 1955. Hos Pinson bruger man planterne herfra til seleccion massale, da de er naturligt sygdomsfri. La Foret ligger vest for Serein-floden og har en sydlig eksponering. Den er en del af den overordnede cru, der hedder Montmains, men de fleste der har parceller på Foret, vælger at skrive dette på etiketten. Gæret naturligt på stål. Derefter modnet et lille års tid på en gamle fade (3-6 år gamle).

Kalket mineralitet understøttet af grape og æble samt lime og citron. Stor intensitet og dybde i smagen - klassisk og flot - stor vin.

Til retter med bløddyr, skaldyr og hvid fisk samt modne komælksoste.

Specifikationer
Producent Domaine Pinson, Chablis
Vintype Hvidvin
Appellation/underområde Chablis
Lagring Store fade
Servering fra
Servering til 10°
Alkohol 13%
Velegnet til Fisk og skaldyr

Familien Pinson har en af de længste historier i Chablis. Familien dyrkede druer i området helt tilbage i 1640. Pinson var også en af de første domainer til at aftappe vin under egen etiket, hvilket de gjorde allerede tilbage i 1940. I 1980'erne overtager de to brødre, Laurent og Christophe. I 2008 støder Laurents datter Charlène til efter endt uddannelse på vinuniversitetet i Beaune og i dag driver hun stedet i samarbejde med sin far - de står for vinificering og salg, mens Christophe er ansvarlig for arbejdet i markerne.

Pinson har virkeligt fremragende parceller og ejer små ...

Producenten

Domaine Pinson, Chablis

Familien Pinson har en af de længste historier i Chablis. Familien dyrkede druer i området helt tilbage i 1640. Pinson var også en af de første domainer til at aftappe vin under egen etiket, hvilket de gjorde allerede tilbage i 1940. I 1980'erne overtager de to brødre, Laurent og Christophe. I 2008 støder Laurents datter Charlène til efter endt uddannelse på vinuniversitetet i Beaune og i da...

Læs mere