Lavet på ren Chardonnay fra 1. cru La Foret, hvor Pinson har en parcel på 0,68 ha plantet i 1955. Hos Pinson bruger man planterne herfra til seleccion massale, da de er naturligt sygdomsfri. La Foret ligger vest for Serein-floden og har en sydlig eksponering. Den er en del af den overordnede cru, der hedder Montmains, men de fleste der har parceller på Foret, vælger at skrive dette på etiketten. Gæret naturligt på stål. Derefter modnet et lille års tid på en gamle fade (3-6 år gamle).
Kalket mineralitet understøttet af grape og æble samt lime og citron. Stor intensitet og dybde i smagen - klassisk og flot - stor vin.
Til retter med bløddyr, skaldyr og hvid fisk samt modne komælksoste.
Specifikationer
Producent
Domaine Pinson, Chablis
Vintype
Hvidvin
Appellation/underområde
Chablis
Gemmepotentiale
10-15 år fra høståret
Lagring
Store fade
Servering fra
8°
Servering til
10°
Alkohol
13%
Velegnet til
Fisk og skaldyr
Preorder
Nej
Familien Pinson har en af de længste historier i Chablis. Familien dyrkede druer i området helt tilbage i 1640. Pinson var også en af de første domainer til at aftappe vin under egen etiket, hvilket de gjorde allerede tilbage i 1940. I 1980'erne overtager de to brødre, Laurent og Christophe. I 2008 støder Laurents datter Charlène til efter endt uddannelse på vinuniversitetet i Beaune og i dag driver hun stedet i samarbejde med sin far - de står for vinificering og salg, mens Christophe er ansvarlig for arbejdet i markerne.
Pinson har virkeligt fremragende parceller og ejer små 3 ...
Familien Pinson har en af de længste historier i Chablis. Familien dyrkede druer i området helt tilbage i 1640. Pinson var også en af de første domainer til at aftappe vin under egen etiket, hvilket de gjorde allerede tilbage i 1940. I 1980'erne overtager de to brødre, Laurent og Christophe. I 2008 støder Laurents datter Charlène til efter endt uddannelse på vinuniversitetet i Beaune og i da...
92-95 p. og 5 stjerner Inside Burgundy (årgang 2019)
The sample was tasted from barrels, not yet blended. La Forêt was the last to finish its malolactic fermentation, so is at a less advanced stage. It comes from old vines, planted in 1955, and still in excellent condit...
The sample was tasted from barrels, not yet blended. La Forêt was the last to finish its malolactic fermentation, so is at a less advanced stage. It comes from old vines, planted in 1955, and still in excellent condition. Mid yellow, more reduction, greater acidity and also better pH this year. Brilliant intensity, superb tension, cannot see the wood at all. Brilliant!
- Jasper Morris MW