



Carignano, Ampeleia
Lavet på Carignan fra en enkeltmark beliggende 250 moh. Jordbunden er leret, hvilket er med til at give en meget mineralsk vin. Dyrket biodynamisk (certificeret øko) og vinificeret så naturligt som muligt: ingen tilsætning af gær, ikke filtreret. Gæret og lagret på cement og flasket med minimal svovl.
Fin og saftig Carignan-frugt med elementer af jordbær, hindbær, ribs samt sort peber og mineralitet. Saftig, frisk og læskende.
Virkelig god madvin med bred anvendelse - prøv den til grillet nyretap.
Producent | Ampeleia, Maremma |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Carignan |
Appellation/underområde | Costa Toscana |
Lagring | Cement |
Servering fra | 14° |
Servering til | 16° |
Alkohol | 12,5% |
Velegnet til | Flyvende vildt, Gris, Lam |
Ampeleia er en stor farm i Maremma ved kysten i det sydlige Toscana. Der dyrkes vin på 35 ha i tre højder ved byen Roccatederighi. Der dyrkes biodynamisk og projektet er oprindeligt startet af Elisabetta Foradori som dog sidenhen har trukket sig ud for at koncentrere sig om sine vine fra norditalien.
Visionen for Ampeleia er en selvforsynende enhed uden input udefra. Gødning kommer fx fra farmens egne køer. Man vil skabe vin, der på den mest naturlige måde formidler landskabets mangfoldighed.
Siden 2009 har man arbejdet biodynamisk på gården, og vinene er nu certificer...
Ampeleia, Maremma
Ampeleia er en stor farm i Maremma ved kysten i det sydlige Toscana. Der dyrkes vin på 35 ha i tre højder ved byen Roccatederighi. Der dyrkes biodynamisk og projektet er oprindeligt startet af Elisabetta Foradori som dog sidenhen har trukket sig ud for at koncentrere sig om sine vine fra norditalien.
Visionen for Ampeleia er en selvforsynende enhed uden input udefra. Gødning kommer f...


Ampeleia's 2016 Carignano is bold, flavorful and quite juicy, with tons of varietal charactater and nuance. Expressive floral and savory notes give the red berry fruit quite a bit of aromatic lift. In 2016, the Carignano is both unique and compelling. - Antonio Galloni


