Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Bourgueil les Quartiers, Yannick Amirault

Anmeldelser

Fra meget kalkrig mark i bunden af en bakke i Bourgueil. Lavet på 100 % Cabernet Franc fra gamle stokke - dyrket økologisk, høstet i hånden og gæret naturligt uden tilsætning af gær. Modnet 20 måneder på store fade (900 l.).

Klar og ren duft af solbær, brombær og tørrede urter. Meget frisk i smagen med høj syre, mineralitet og stor smagsintensitet. Flot kombi af tyngde og elegance - lang, velbalanceret eftersmag.

Meget anvendelig til mad - alle kødtyper. Energisk vin, der fint kan gemmes op til 10-12 år fra høståret.

Specifikationer
Producent Yannick Amirault, Bourgeuil
Vintype Rødvin
Druesort Cabernet Franc
Appellation/underområde Bourgueil
Lagring Store fade
Servering fra 14°
Servering til 16°
Alkohol 13%
Velegnet til Fjerkræ, Flyvende vildt, Gris, Lam, Løbende vildt, Oksekød

Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet.

I 90'erne overtages markerne fra to ældre vinbønder og endelig er også farens marker blevet indlemmet og omlagt til økologi. I alt er der i dag små 20 ha, hvoraf 2/3 ligger i Bourgeuil og 1/3 ...

Producenten

Yannick Amirault, Bourgeuil

Yannick Amirault overtog sin farfars marker i 1977 - egentlig skulle han have overtaget sin fars marker, men faren brugte kemi i marken, og det ville Yannick ikke. Han ville lave vine som sin farfars - de blev lavet uden kemi og uden klaring og filtrering. Den gang blev det anset for kontroversielt, at man ville lave vin på den "gammeldags" måde; 20 år senere blev det anset for fremsynet. Læs mere