Ren Pinot Noir på godt 2 ha stor mark beliggende relativt højt over Savigny-les-Beaune. Marken er plantet i starten af 70'erne. Vinen er lavet med delvis hele klaser - dvs. at stilkene kommes med i gæringskarret. Det kræver absolut sunde druer, men har man det, kan der være flere fordele i det. Det er med til at holde alkoholen nede, det er med til at holde gæringstemperaturen nede (hvilket giver en friskere vin) og tanninerne fra stilkene er med til at strukturere vinen. Gæret naturligt og lagret på brugte fade af egetræ for at få den renest mulige frugtaroma.
Så flot som man kan forestille sig en basis Bourgogne Rouge! Ren duft af røde bær - hindbær, kirsebær, ribs og med nogen dybde. Saftig, elegant og lang eftersmag.
Velegnet til elegante kødretter som fjerkræ eller kalv. Kan klare tæt sauce, men gerne lidt lettere tilbehør. Flot, flot madvin!
Specifikationer
Producent
Domaine Simon Bize, Bourgogne
Vintype
Rødvin
Druesort
Pinot Noir
Lagring
Små fade
Servering fra
14°
Servering til
16°
Alkohol
13%
Velegnet til
Fjerkræ, Flyvende vildt, Lam
Preorder
Nej
Domaine Simon Bize er den bedste producent i Savigny-les-Beaune. Da appellationen ikke regnes blandt de mest fremragende i Bourgogne, har vinene fra Simon Bize længe været regnet for insiderens tip til at få topvine til rimelige priser.
"Les vins de Savigny sont nourrissants, théologiques et morbifuges" (betyder noget i retning af "Vinene fra Savigny er nærende, teologiske og lindrende/kurerende").
"Is there a more under-appreciated great Burgundy domaine these days than Domaine Simon Bize et Fils? Both the red and the white wines here are absolutely stel...
Domaine Simon Bize er den bedste producent i Savigny-les-Beaune. Da appellationen ikke regnes blandt de mest fremragende i Bourgogne, har vinene fra Simon Bize længe været regnet for insiderens tip til at få topvine til rimelige priser.
"Les vins de Savigny sont nourrissants, théologiques et morbifuges" (betyder noget i retning af "Vinene fra Savigny er nærende, teologiske og l...