

Bourgogne Côte d'Or Oligocene, Patrick Javillier
Lavet på ren Chardonnay fra marken Pellans med 30 år gamle stokke, der ligger halvt i Meursault og halvt i almindelig Bourgogne - på trods af at hele marken har samme jordbund.
Elegant næse med fine noter af fersken, citrus og en smule røg. Medium fylde i smagen med frisk syre og markant mineralitet.
Klassisk hvid Bourgogne med meget højt niveau for en "almindelig" Bourgogne. Perfekt til klassisk fiskekøkken med rige saucer eller smørstegte fisk og skaldyr. Rigtig flot også til modne komælksoste.
Producent | Patrick Javillier, Meursault |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Chardonnay |
Appellation/underområde | Beaune |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 11° |
Servering til | 13° |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr |
Han er oprindelig uddannet inden for el, men uddannede sig siden til ønolog og overtog familiens vinbrug. Han er stærkt engageret i kælderarbejdet og giver bl.a. sine hvidvine lang tids lagring sur lie for at kunne give vinene et efterfølgende langt liv.
Patrick Javillier, Meursault
Han er oprindelig uddannet inden for el, men uddannede sig siden til ønolog og overtog familiens vinbrug. Han er stærkt engageret i kælderarbejdet og giver bl.a. sine hvidvine lang tids lagring sur lie for at kunne give vinene et efterfølgende langt liv.

