Lavet på ren Chardonnay fra forskellige parceller i Côte de Beaune og Côte de Nuits med lerholdig jordbund. Gæret naturligt og modnet i 16 måneder på brugte fade.
Elegant næse med fine noter af gule og hvide ferskener, en smule røg. Medium fylde i smagen med frisk syre og markant mineralitet.
Klassisk hvid Bourgogne med meget højt niveau for en "almindelig" Bourgogne. Perfekt til klassisk fiskekøkken med rige saucer eller smørstegte fisk og skaldyr. Rigtig flot også til modne komælksoste.
Specifikationer
Producent
Patrick Javillier, Meursault
Vintype
Hvidvin
Druesort
Chardonnay
Lagring
Små fade
Servering fra
11°
Servering til
13°
Alkohol
13%
Velegnet til
Fisk og skaldyr
Preorder
Nej
Han er oprindelig uddannet inden for el, men uddannede sig siden til ønolog og overtog familiens vinbrug. Han er stærkt engageret i kælderarbejdet og giver bl.a. sine hvidvine lang tids lagring sur lie for at kunne give vinene et efterfølgende langt liv.
Han er oprindelig uddannet inden for el, men uddannede sig siden til ønolog og overtog familiens vinbrug. Han er stærkt engageret i kælderarbejdet og giver bl.a. sine hvidvine lang tids lagring sur lie for at kunne give vinene et efterfølgende langt liv.