Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Bourgogne Aligoté, Henri Prudhon

Ren og frisk vin på 100 % Aligoté fra to parceller fra hhv. Saint Aubin og Puligny-Montrachet. Vinstokkene er ret gamle med en alder på hhv. ca 30 og ca 60 år. Modnet på stål og flasket tidligt. Aligoté er en ægte søster til Chardonnay i den forstand, at de begge er børn af Pinot Noir og Gouais Blanc. Aligoté giver friskere og mere syrerige vine og regnes for inferiør i forhold til Chardonnay. Derfor er Aligoté ofte plantet på marginale marker, da man kun kan skrive Bourgogne Aligoté på etiketten (med få undtagelser) og altså ikke kan skrive mark eller kommune. Druen har dog adskillige fortalere i Bourgogne, der holder af dens stramhed og mineralitet og druesorten er helt klart ved at få en velfortjent renaissance blandt vinentusiaster.

Frisk, ren og mineralsk med aromaer af lime, pære og grape. Høj, men balanceret syre, fin frugtighed og den samme fantastiske renhed som i duften. Driver mundvandet frem og giver lyst til et glas mere.

Kan selvfølgelig bruges som aperitif - det vil dog være synd at balnde den med solbærsaft til en kir - men er bedre sammen med mad. Til enkle retter med fisk og skaldyr - rejer, ceviche osv. Den perfekte vin til fish'n chips.

Specifikationer
Producent Henri Prudhon, Bourgogne
Vintype Hvidvin
Druesort Aligoté
Lagring Stål
Servering fra
Servering til 10°
Gemmepotentiale fra 2021
Gemmepotentiale til 2026
Alkohol 12,5%
Velegnet til Fisk og skaldyr

Domaine Henri Prudhon er en lille producent med en årlig produktion på ca 90.000 flasker om året. Huset ligger i den til tider lidt oversete appellation Saint Aubin, men har også besiddelser i Puligny og Chassagne-Montrachet.

Domainet er beliggende i den knap så kendte kommune Saint Aubin. Midt mellem de langt mere berømte kommuner Puligny Montrachet og Chassagne Montrachet, strækker der sig en dal stik øst, hvor Saint Aubin danner begyndelsespunktet. 

Prudhon familien kom til Saint Aubin i 1712, men det var først i 1921 da Henri købte lidt vinmarker, at familien star...

Producenten

Henri Prudhon, Bourgogne

Domaine Henri Prudhon er en lille producent med en årlig produktion på ca 90.000 flasker om året. Huset ligger i den til tider lidt oversete appellation Saint Aubin, men har også besiddelser i Puligny og Chassagne-Montrachet.

Domainet er beliggende i den knap så kendte kommune Saint Aubin. Midt mellem de langt mere berømte kommuner Puligny Montrachet og Chassagne Montrachet, strækk...

Læs mere