

Bienvenues-Batard-Montrachet Grand Cru, Paul Pernot
100 % Chardonnay fra lille plot i Grand Cru marken Bienvenues-Batard-Montrachet, der er beplantet med gamle stokke.
Noget af det tætteste hvide bourgogne, der kan opdrives. Fyldig og fed med ren og knivskarp frugtighed og stor kompleksitet. På trods af fedmen er vinen ikke tung - vil udvikle sig flot i mange, mange år.
Serveres mindst 10 år gammel med fisk som søtunge eller pighvar og gerne i selskab med masser af smør og friskrevet trøffel.
Producent | Paul Pernot et ses Fils, Bourgogne |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Chardonnay |
Appellation/underområde | Puligny-Montrachet |
Lagring | Små fade |
Servering fra | 10° |
Servering til | 12° |
Alkohol | 13,5% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr, Fjerkræ, Ost |
Brødrene Michel & Paul står i dag for driften sammen med Pauls søn Phillipe, og de tre udgør 5. og 6. generation. Domainet ejer mere end 23 hektar, hvoraf langt de fleste ligger indenfor Puligny Montrachet, hvilket gør dem til én af kommunens absolut største jordbesiddere.
Som mange andre steder, er domainet blevet samlet sammen hen ad vejen. Familien arbejdede som negocianter tilbage i tiden, men begyndte selv at opkøbe jord, da priserne var ganske anderledes end i dag.
Den nuværende generation har i tre omgange kunnet købe Grand Cru marker, og samtidig har man en sa...
Paul Pernot et ses Fils, Bourgogne
Brødrene Michel & Paul står i dag for driften sammen med Pauls søn Phillipe, og de tre udgør 5. og 6. generation. Domainet ejer mere end 23 hektar, hvoraf langt de fleste ligger indenfor Puligny Montrachet, hvilket gør dem til én af kommunens absolut største jordbesiddere.
Som mange andre steder, er domainet blevet samlet sammen hen ad vejen. Familien arbejdede som negocianter tilb...

(from vines averaging about 30 years of age): Bright yellow. Expressive, nuanced nose combines pear, white flowers, anise, clove and wild herbs. Juicy and a bit clenched today; not a fat or opulent wine and with less buffering mid-palate material it conveys an obvious acid impression in the early going. Finishes distinctly lemony but with sneaky rising length. This wine will need time to expand in bottle. - Stephen Tanzer

