Meget traditionel Barolo fra mark med over 100 år gamle vinstokke. Marken har været i familiens eje i generationer, men først i 2014 har Federico fået adgang til at bruge den. Udbyttet fra marken er så lavt pga vinstokkenes alder, at det ikke kan betale sig at bruge frugten. Stokkene skal fjernes og der skal genplantes med nye planter. Federico vil bruge de gamle planter til at tage stiklinger til nyplantningen og derfor er stokkene ikke rykket op endnu. Han har derfor vinificeret frugten fra marken i fem år, så først i 2020 er stokkene rykket op. Derfor vil der være en Boschetti-vin fra Scarzello i 2015, 2016, 2018 og 2019 - meget begrænset mængde!
Naturlig gæret på stål med 30 dages maceration og efterfølgende lagring to brugte 500 liters tonneaux.
Rose, kirsebær, hindbærcoulis, gammel balsamico og tørrede krydderier. Intens smag med markante, faste Nebbiolo tanniner og en enormt lang mineralsk finish.
Kraftig vin med fast struktur - masser af intensitet, tannin og syre - hvilket gør, at vinen i sin ungdom kræver intens mad. Kødretter med tæt sauce - gør sig fortrinligt sammen med trøfler!
Specifikationer
Producent
Scarzello, Barolo
Vintype
Rødvin
Druesort
Nebbiolo
Appellation/underområde
Barolo
Gemmepotentiale
15-20 år fra høståret
Lagring
Store fade
Servering fra
15°
Servering til
17°
Alkohol
14,5%
Velegnet til
Løbende vildt, Oksekød
Anbefalinger
Bichel klassiker
Preorder
Nej
Federico Scarzello er en meget ung, ambitiøs, kompromisløs og charmerende Piemontesisk vinbonde, som laver dybe, intense og klassiske Piemonte vine.
Mødte Federico Scarzello på anbefaling af Nino Rocca, den koleriske kok på Da Felicin i Monforte D'Alba, vi søgte efter en ung og lovende producent med et rimeligt forhold mellem pris og kvalitet.
Federico overtog tøjlerne i det gamle familiebrug, da han var færdig med vinskolen som 20-årig i 2000, og han har siden knoklet løs for at hæve niveauet. Federico går mod den moderne strøm der har hersket i Piemonte i mange år ...
Federico Scarzello er en meget ung, ambitiøs, kompromisløs og charmerende Piemontesisk vinbonde, som laver dybe, intense og klassiske Piemonte vine.
Mødte Federico Scarzello på anbefaling af Nino Rocca, den koleriske kok på Da Felicin i Monforte D'Alba, vi søgte efter en ung og lovende producent med et rimeligt forhold mellem pris og kvalitet.
Just mid ruby. Savoury, minerally red-fruit nose with notes of black pepper. Crunchy tannins lining fresh red fruit. A little vibrant and with lots of juice and with a firm tannic grip building up on the finish. Great...
Just mid ruby. Savoury, minerally red-fruit nose with notes of black pepper. Crunchy tannins lining fresh red fruit. A little vibrant and with lots of juice and with a firm tannic grip building up on the finish. Great freshness and bite.
- Walter Speller
17+ p. JancisRobinson.com (årgang 2015)
Mid ruby with orange tinges. Bags of minerals and concentrated raspberry. Rich in crunchy tannins and of earthy raspberry fruit. Complete and exciting.