Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Balsamico Tradizionale di Modena PDO lagret 12 år på Morbærfad, 100 ml

600,00 kr

Ægte Balsamico Tradizionale di Modena PDO lagret udelukkende på fade af morbærtræ i minimum 12 år.

Det er helt unikt for Aceteia del Cristo at lave traditionelle balsamicoer lagret på fade af en enkelt sort.

Særlig velegnet til kogt eller dampet fisk og skaldyr.

Ægte balsamico er den mirakuløse harmoni mellem den koncentrerede eddike i fadet, tiden og producentens personlige fingeraftryk.

Den eneste ægte Balsamico er balsamico tradizionale og skal min. være fadlagret i 12 år. Alt andet er efterligninger i meget varierende kvaliteter., hvor man som regel forsøger en masse genveje for at nærme sig noget, der ligner! – og som lokalt betegnes »Aceto Industriale «.

Meget lille produktion. 100 l eddike til 1 l balsamico tradizionale. Koncentrationen kommer fra lagring min. 12 år i batteria, nærmest et solera system, bestående af en lang række små træfade i alle størrelser og af varierende træsorter. Her inddampes eddiken til en tyktflydende herlighed via naturlig fordampning.

Stærke familietradioner for at føre hver families produktion videre. Vores producent Acetaia del Christo har nu den unge kvinde Erika i spidsen for eddikeriet – 3.generation.

Meget fin smagsfremmer til næsten alt fra skaldyr, til fisk, lyst kød, omeletter, parmesan, is og jordbær. bruges i små dråber, når retten er færdig. Dyr, men brugt med omtanke holder den flere måneder i en alm. husholdning og giver et fantastisk løft til retterne. Man bliver nærmest høj af velsmag.

Den traditionelle Balsamico-eddike er lavet på indkogt druemost, (ikke vin) fra den hvide senthøstede Trebbianodrue og den røde Lambrusco.

Den nedkogte most angribes af eddikesyrebakterier og lagrer efter gæring i en serie af træfade (batteria) fra forskellige træarter (eg, valnød, kirsebærtræ og asketræ) og i forskellige størrelser, der hver især giver sit specielle bidrag til det færdige produkt. Systemet fungerer som en slags Solera-system a la Sherry. Lagringstiden på træfadene giver yderligere koncentration via fordampning. Forholdet mellem de forskellige fadtyper er hver producents hemmelighed. Der bliver ikke tilsat aromastoffer af nogen art. Det giver en meget aromatisk og koncentreret »Ægte Balsamico«.

Den traditionelle Balsamico fra Modena bruges ikke kun til salater, men som smagsfremmer til en bred vifte af madvarer eks. lyst kød, fisk, rå eller dampede grøntsager, skaldyr, flager af parmesanost eller på en grov tyk skive ung parmesan!, is, omeletter og jordbær!

Specifikationer
Producent Acetaia del Cristo, Modena
Land Italien
Flaskestørrelse Madvarer

På Acetaia del Cristo har man lavet Balsamico Tradizionale siden 1849. Det er et produkt af de bedste familie og håndværkstraditioner - druerne dyrkes økologisk og alt arbejde udføres i hånden af familien selv. Gamle batterier af små tønder i forskellige størrelser og træsorter lagrer eddiken på et loft, hvor solen bager ned. Eddiken koncentreres langsomt og opnår den helt fantastiske balance mellem syre, sødme og intensitet efter tidligst 12 år.

Den eneste ægte Balsamico er Balsamico Tradizionale, der skal være lagret minimum 12 år. Kun den hvide trøffel fra Alba i Piemonte ov...

Producenten

Acetaia del Cristo, Modena

På Acetaia del Cristo har man lavet Balsamico Tradizionale siden 1849. Det er et produkt af de bedste familie og håndværkstraditioner - druerne dyrkes økologisk og alt arbejde udføres i hånden af familien selv. Gamle batterier af små tønder i forskellige størrelser og træsorter lagrer eddiken på et loft, hvor solen bager ned. Eddiken koncentreres langsomt og opnår den helt fantastiske balanc...

Læs mere