

Amarone della Valpolicella Classico Monte Ca'Bianca, Begali
Topvinen fra Begali - den bedste frugt fra Monte Ca'Bianca. Lavet på en blanding af 40 % Corvina, 30 % Corvinone, 20 % Rondinella og 10 % af den sjældne drue Oseleta, som er en lille druesort med stærk farve og elegante tanniner. Druen er svær at dyrke og ses derfor sjældent, men den har et stort kvalitetspotentiale og bl.a. Dal Forno bruger den til sin Amarone. Efter høsten tørrer druerne i det luftige tørrerum indtil starten af februar. Efter vinifikationen lagrer vinen omkring fire år på en blanding af store fade og barriques.
Vinen har siden 1997 fået tre glas i Gambero Rosso ikke mindre end 14 gange , senest den aktuelle årgang, og 14 gange 5 drueklaser i Duemilavini, de italienske sommelierers guidebog.
Imponerende duft af modne mørke bær, chokolade, cola og varme krydderier. I munden er vinen tør og helt fantastisk fyldig og elegant på sammen tid. Balanceret tyngde og mineralsk frugt med krydderier og en vedholdende eftersmag.
Til kraftige retter med oksekød, vildt eller lam - perfekt julevin til juleanden. Gem den evt 10-15 år eller mere og drik den for sig selv i godt selskab.
Producent | Begali Lorenzo, Valpolicella |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Druesort | Corvina |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 16° |
Servering til | 18° |
Alkohol | 16% |
Velegnet til | Lam, Løbende vildt, Oksekød |
"If you can name but two producers in Valpolicella (I’m betting they are Dal Forno and Quintarelli), it’s now time to add a third: Lorenzo Begali." The Wine Advocate - Monica Larner
Begali Lorenzo blev anbefalet til os af Federico Scarzello. For ham var Begalis vine uden sammenligning de bedste fra Valpolicella. Ejendommen på 12 ha vinmarker blev grundlagt lige efter anden verdenskrig, Lorenzo Begalis første årgang var 1986 og i dag laves vinene i samarbejde med sønnen Giordano og datteren Tiliana.
Begali er medlem af Amarone Families - en eksklusiv forening...
Begali Lorenzo, Valpolicella
"If you can name but two producers in Valpolicella (I’m betting they are Dal Forno and Quintarelli), it’s now time to add a third: Lorenzo Begali." The Wine Advocate - Monica Larner
Begali Lorenzo blev anbefalet til os af Federico Scarzello. For ham var Begalis vine uden sammenligning de bedste fra Valpolicella. Ejendommen på 12 ha vinmarker blev grundlagt lige efter anden...

The 2016 Amarone della Valpolicella Classico Riserva Monte Cà Bianca captivates, wafting up dark and moody, as brown spice and plum sauce are nicely contrasted by a notes of smoked meat and ashen earth. This is elegance personified, washing velvety textures with mineral-tinged rich cherry and blueberries across a core of brilliant acids and minerals. That said, the expression is heady and intense, yet balanced. Dark chocolate, tobacco and balsamic spices can all be found, as this finishes long and lightly structured. The 2016 is built for the long haul, and it’s a slightly more extroverted style of Amarone. - Eric Guido


Et brag af en Amarone med både intensitet og virilitet. Righoldige mængder mørk frugt, tobak og læder i både næse og mund tilsat subtile toner af vanilje, mokka og cedertræ i den lange elegante eftersmag. Høj klasse.


Et brag af en Amarone med både intensitet og virilitet. Righoldige mængder mørk frugt, tobak og læder i både næse og mund tilsat subtile toner af vanilje, mokka og cedertræ i den lange elegante eftersmag. Høj klasse.

