Pinot noir fra en af de køligste marker i Santa Maria Valley. Plukket en måned(!) senere end tilsvarende høst i Bourgogne. Fodtrampet og dernæst macereret blindt inden presning på fad, hvoraf 10% er nyt Bourgognefad af højeste kvalitet.
Intens duft af sødlige røde bær, kombineret med grønne og florale noter af rabarber og hibiskus.
Vinen er slank og elegant, men generøs og fløjslagtig i frugten med en antydning af fadkrydderi i baggrunden - lang eftersmag.
Danske Emil Skytte startede egentlig med et kinesisk-studie på Aarhus Universitet, men en brændende interesse for vin fik ham til også at tage WSET's Advanced Certificate for at få det teoretiske på plads og få mulighed for at smage meget forskellig vin på en struktureret måde.
Arbejde hos de bedste
Det førte til småjobs i den aarhusianske vinhandel, men på en tur ...
Duftmæssigt er det meget let, lyst og berusende … får en lille tysk Spätburgunder tanke med den lille saftige sødme. Der er en lidt artig pige over vinen … ikke så vild flower-girl-power-hippie som fx sidste års Diasp...
Duftmæssigt er det meget let, lyst og berusende … får en lille tysk Spätburgunder tanke med den lille saftige sødme. Der er en lidt artig pige over vinen … ikke så vild flower-girl-power-hippie som fx sidste års Diaspora, men har en luftig frugt af skovjordbær, rabarber, lysere moreller og fadaftrykket kommer også mere frem med skumfiduser, mælkechokolade og en nøddeagtig umamifornemmelse.
Men i munden rulles den friske frugt frem fra under sengen … du sparkes vitterlig i gang med friske røde bær … grønne jordbær, ribs, rabarber og måske endda lidt hindbær. Jeg er der omgående … elsker det … in a beautyful world, paved with gold, but who’s counting? Den har en himmelråbende fin syre med kæmpe lethed og der kommer en smule lemonsaft og grillede grapefrugter … elsker denne slanke, frugtrige og kompromisløse renhed og delikate syre.