Fri fragt
Levering 1-3 hverdage
Support: 8622 9400
Butikker i hele landet
Menu
Kurv
Vinipedia
Sæt den rigtige vin til maden
Læs mere
print

Coteaux Bourguignons Alchemille 2020, Dame Jeanne

225,00 kr

Lavet på ren Chardonnay fra marker i det allernordligste Bourgogne - på grænsen til Champagne. Druerne dyrkes biodynamisk men der er ikke opnået nogen certificering endnu. Vinstokkene er ca 20 år gamle og høstes med meget lavt udbytte. Gæres naturligt uden afstilkning og lagrer på hhv. 12 år gamle fade og ståltank - fra årgang 2021 bliver ståltanken udskiftet med amphora. Flaskes uden filtrering eller klaring og med meget beskeden tilsætning af svovl.

Fin duft med meget lette florale noter, surmælk og let ristet krydderi fra gæringsresterne. Let med frisk syre og fenolisk tryk. Flot og velbalanceret - dejlig personlig stil.

Til fisk og skaldyr, til fjerkræ og til mellemlagrede oste.

Specifikationer
Producent Domaine Dame Jeanne, Bourgogne
Vintype Hvidvin
Druesort Chardonnay
Appellation/underområde Coteaux Bourguignons
Lagring Stål
Servering fra 10°
Servering til 12°
Alkohol 12%
Velegnet til Fisk og skaldyr, Fjerkræ
Flaskestørrelse Alm - 0,75l (75 cl)

Jeanne Piollot har bobler i blodet. Hun laver Champagne med sin far på Champagne Piollot Père et Fille og med sin mor på Champagne Marie Courtin. Begge Champagne-huse er et familieforetagende, hvor alle hjælper hinanden, så derfor var det naturligt, at Jeanne også skulle have sit eget vinhus. Piollot og Courtin ligger i Côte de Bars i det sydligste Champagne - tættere på Bourgogne end på Reims eller Epernay.

Med de stigende priser på vinmarker i Champagne har Jeanne Piollot etableret sig med marker nogle få km syd for hjembyen Polisot i Molesme, der hører til Bourgogne og er de...

Producenten

Domaine Dame Jeanne, Bourgogne

Jeanne Piollot har bobler i blodet. Hun laver Champagne med sin far på Champagne Piollot Père et Fille og med sin mor på Champagne Marie Courtin. Begge Champagne-huse er et familieforetagende, hvor alle hjælper hinanden, så derfor var det naturligt, at Jeanne også skulle have sit eget vinhus. Piollot og Courtin ligger i Côte de Bars i det sydligste Champagne - tættere på Bourgogne end på Rei...

Læs mere