


Godello, Adega Damm Amandi
Lavet på Godello fra ca 40 år gamle stokke.
Producent | Adega Damm Amandi |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Druesort | Godello |
Anmeldelser badgets | Renelangdahl.com - 93 p |
Lagring | Store fade |
Servering fra | 8° |
Servering til | 10° |
Gemmepotentiale fra | 2022 |
Alkohol | 13% |
Velegnet til | Fisk og skaldyr |
Adega Damm Amandi er skabt af danske Martin Damm, der som vinimportør har arbejdet med vin fra topproducenter i hovedsageligt Spanien og Frankrig.
Ribeira Sacra er et af verdens smukkeste vinområder, men også et af de mest besværlige at arbejde i, fordi markerne ligger på stejle skiferskråninger ned mod floderne Sil og Miño. Sandsynligvis er vindyrkning indført i området af romerne for over 2000 år siden. Amandi sub-regionen er det sted, hvor der findes flest romerske bygninger uden for Italien og vinene fra Amandi skulle være blevet eksportere til det kejserlige hof.
Adega Damm Amandi
Adega Damm Amandi er skabt af danske Martin Damm, der som vinimportør har arbejdet med vin fra topproducenter i hovedsageligt Spanien og Frankrig.
Ribeira Sacra er et af verdens smukkeste vinområder, men også et af de mest besværlige at arbejde i, fordi markerne ligger på stejle skiferskråninger ned mod floderne Sil og Miño. Sandsynligvis er vindyrkning indført i området af romerne...

Betydeligt step op, en helt anden stil, plukket tidligt og fra yngre stokke. Fadaromatisk med vanilje og sødmefuld storslået burgundisk næse, men tro nu ikke at det lugter som montrachet – her er meget mere sten, mens teksturen er ru og grov på den landadelige måde, fuld af livlig spids citronsyre, friskhed og nærmest paradoksal moderne oldschool Franken-silvaner-style. Vi er i liga med Dominio do Bibeis top-godello fra området Lapena!